Els alumnes de l’Escola Monsenyor Gibert passen uns tallers sobre l’energia biomassa

0
684

Arriben les calderes biomassa. L’escola Monsenyor Gibert de Sant Fruitós de Bages s’escalfa, des del passat mes d’octubre amb aquesta energia. Ara, els alumnes del centre han passat un taller per conèixer els seus beneficis.

Els estudiants de cinquè i sisè de l’Escola Monsenyor Gibert van assistir a un curs el passat dimarts, impulsat pel projecte Biomassa pel Clima. Van ser els primers infants que assisteixen als tallers que ja s’han planificat a diferents centres de Barcelona. Marc Cortina és gerent del Cluster Bioenergia de Catalunya i l’encarregat de dur a terme aquestes xerrades.

Marc Cortina, del Cluster Bioenergia Catalunya, parla sobre els tallers

A través de vídeos, mostres d’estella i jocs de classificar les fonts d’energia segons el seu grau de reutilització, els alumnes han conegut no només els efectes de la biomassa, sinó la millora que implica la seva implantació respecte a la resta de fonts d’energia. Albert Marín, estudiant de l’Escola Monsenyor Giber, explica el que va aprendre.

Albert Marín, alumne del centre, parla dels tallers

L’escola va decidir apostar per la biomassa després de rebre una subvenció dels fons europeus FEDER, i va unir-se a altres col·legis de Barcelona que ja s’han passat a aquesta tecnologia. Aquesta caldera alimenta els sistemes de calefacció i aigua calenta de l’Escola Monsenyor Gibert i també de la Llar d’Infants Les Oliveres, que ja no depenen del gas natural. Albert Canudas, director de l’escola Monsenyor Gibert, es va mostrar molt satisfet respecte al fet de ser el primer centre de Catalunya que celebra aquestes xerrades.

Albert Canudas, director de l’Escola Monsenyor Gibert, expressa la seva satisfacció

En concret, s’estima que la caldera biomassa redueixi gairebé 80 tones de CO2. Un fet que, segons els primers càlculs, permetrà l’Ajuntament estalviar-se uns 10.000 euros anuals. Felip Echarri és el regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.

Felip Echarri, regidor d’Ensenyament de Sant Fruitós, parla de l’estalvi de les calderes biomassa

El consistori també ha instal·lat aquesta caldera biomassa al camp de futbol i ja està estudiant futures aplicacions en altres equipaments públics.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí