Dotze centres de treball prenen part en un projecte d’assessorament energètic gratuït

0
438

Dotze centres de treball s’han adherit a un projecte d’assessorament energètic gratuït. Aquest programa té com a objectiu reduir despeses, entre altres coses.

En concret, són sis empreses del municipi amb un total de dotze centres de treball, que s’han adherit al Bages Indústria Circular. Els participants han rebut des d’octubre l’assessorament pel que fa a la gestió energètica i de residus per part d’un expert, que entre altres coses analitza les tarifes, la potència energètica contractada o les corbes de consum elèctric.

A banda d’això, l’expert també ha proposat consells de millora i ha donat accés a un software de gestió energètica, on s’han incorporat les dades dels consums dels darrers dos anys. 

La iniciativa busca reduir despeses energètiques i estimular la transició energètica a Sant Fruitós. Cal recordar que l’Ajuntament ja ha iniciat altres projectes que busquen la implantació d’energies renovables, com ara la instal·lació d’una caldera biomassa a diferents edificis públics. 

De fet, segons informa el consistori, ja s’està explorant la possibilitat de crear una comunitat de consum compartit entre tres empreses, de forma que les naus sense cobertes, però amb grans necessitats energètiques també podrien utilitzar energies renovables produïdes per les naus veïnes.

Aquest projecte compta amb la participació de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i està cofinançat per la Diputació de Barcelona. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí