Sant Fruitós celebra el seu Ple d’abril amb el cas ViginCost com a protagonista

0
599
El ple ordinari del mes de gener.
El ple ordinari del mes de gener.

Sant Fruitós va celebrar aquest dijous el seu ple ordinari del mes d’abril en una sessió marcada per la resolució de la Comissió Jurídica Assessora en el cas ViginCost, l’empresa encarregada de construir el nou tanatori.

Aquest punt es va introduir com a sobrevingut després que l’empresa ViginCost 2015 presentés un recurs per la rescissió del contracte per part de l’Ajuntament. Àdria Mazcuñan, alcaldessa de Sant Fruitós, explicava el significat d’aquesta resolució.

Àdria Mazcuñán explica la resolució del cas Vigincost

Aquest punt va ser força criticat per part de l’oposició, ja que consideraven que no hauria d’haver estat sobrevingut. Joan Carles Batanés de Gent Fent Poble, va expressar la seva molèstia.

Joan Carles Batanés (Gent Fent Poble) critica el punt sobrevingut

D’altra banda, Batanés també va posar en dubte si era encertat o no que s’aprovès aquest punt al ple d’ahir, ja que considerava arriscada la incautació de la fiança de l’empresa, de cara a que judicialment es tombés una possible demanda. Durant tot aquest punt, hi va haver força controvèrsia entre si es tractava d’una retenció o una incautació.

A part de l’incompliment dels terminis de la construcció del cementiri, el govern també va remarcar la situació en què es trobava. La regidora de Via Pública i Serveis Públics, la Cristina Múrcia. va explicar que la fusteria, els bancs, passarel·les i altres aspectes no tenien un bon manteniment, que hi havia vidres trencats, i despreniments. El regidor de Planejament urbanístic i territori, David Uró, encara va afegir-ne més:

David Uró detalla l’estat del cementiri

A més, des de l’oposició van criticar que aquest tema, que ells consideren important, arribés al ple com a sobrevingut. Gent Fent Poble va preguntar si realment la resolució va arribar tard o si es va fer expressament. Finalment, el punt va ser aprovat amb l’abstenció dels 6 representants de Gent Fent Poble i els vots a favor de la resta del ple. 

Un altre punt destacat va ser l’actualització del protocol d’assumpció de l’assistència per a la gestió econòmica local, entre l’Ajuntament i la Diputació. En aquest punt es van actualitzar acords com el suport a la gestió financera, el suport en matèria de subvencions o la realització d’informes econòmics i financers. Va sortir per majoria absoluta. 

I l’altre punt important del dia va ser la modificació de la comissió per a la recuperació social i econòmica de la COVID-19. Aquesta iniciativa promoguda per l’Ajuntament, tracta de la reunió del Govern amb els comerciants i restauradors per a crear punts de cohesió. Es tracten mesures que es poden prendre per a pal·liar els efectes del coronavirus en l’economia i la societat. Al ple, el regidor de Promoció Econòmica, Felip Echarri, va explicar quins tres canvis proposaven per a que el projecte funcioni

Felip Echarri informa dels tres canvis proposats per a la comissió

El problema d’aquesta iniciativa ha estat que no ha funcionat com s’esperava i alguns dels membres que hi assistien han deixat d’anar-hi perquè han perdut l’interès. 

Un altre punt del dia era l’aprovació del conveni per la prestació d’un servei comarcal d’assistència i suport en matèria de protecció civil per part del Consell Comarcal del Bages amb l’Ajuntament de Sant Fruitós. Aquest pla d’assistència i suport és un pla d’ajuda i recolzament als municipis per part de la Generalitat. No obstant, aquest no substitueix els plans municipals. Aquest punt també va sortir pels vots a favor de tots els presents. 

El vuitè punt del dia va ser donar compte de l’informe de les Resolucions contràries al reparament efectuat per la intervenció de l’any 2020. Des del Govern es va explicar que es pretenien reduir el nombre de reparacions, que es passava de 25 a 7, però que aquestes últimes era molt difícil de reduir-les completament. Finalment, no hi va haver cap intervenció en el torn de precs i preguntes.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí