Les noves regulacions protagonitzen el Ple ordinari de juny a Sant Fruitós

0
459
El ple extraordinari sobre les ordenances fiscals del 2021.
El ple extraordinari sobre les ordenances fiscals del 2021.

Les noves regulacions van ser el punt estrella del ple ordinari que es va produir ahir a Sant Fruitós de Bages.

La sessió plenària va començar a les set de la tarda. I les ordenances fiscals van ser el punt on hi va haver més conflicte per part dels regidors i regidores. Es van portar a votació les ordenances 5, 22 i 26. La primera regula l’impost sobre construccions, instal·lacions i obra. La segona s’encarrega de regular la taxa per la prestació de serveis d’intervenció administrativa en l’activitat dels ciutadans i les empreses. I la tercera s’encarrega d’establir les taxes quan una empresa o entitat vol utilitzar edificis o equipaments municipals.

En David Uró explica les noves ordenances al ple.

Per la seva banda, en Xavier Racero de Gent Fent Poble, es va mostrar contrariat pel procediment.

Xavier Racero critica el procediment d’aquest punt.

Aquest va ser el punt més polémic i on hi va haver més friccions entre govern i oposició. Finalment es va aprovar amb els vots a favor del Govern i l’abstenció de Gent Fent Poble.

L’altre assumpte conflictiu del dia va ser el vuitè punt, que era una modificació del pressupost municipal. Gent Fent Poble es mostrava força descontent, perquè recordaven que van aprovar el pressupost de 2021 amb una bona eficiència econòmica i ara, havien d’ampliar les despeses en partides corrents. En Xavier Racero les explicava.

Xavier Racero exposa els motius del descontent de GFP amb la proposta.

Com a resposta, des del Govern es va explicar que aquestes despeses eren inevitables perquè són gastos com telefonia, llum i gas, tot i que van afegir que no els hi agradava haver-ho de fer. Finalment el punt va es va aprovar amb els vots a favor del govern i els sis vots en contra de Gent Fent Poble.

A més d’aquests dos punts estrella de la tarda, el ple va tenir altres temes, com la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya del recurs contenciós administratiu interposat pel Bisbat de Vic.

I també hi va aparèixer la rescissió del contracte amb l’empresa ViginCost 2015. El punt va tenir una certa controvèrsia, donat que tant Govern com oposició es van recriminar mutuament una certa deixadesa en aquest tema.

Cristina Múrcia compareix sobre aquest afer.

En aquest cas es va exposar la desestimació del recurs de reposició interposat per l’empresa contra l’Ajuntament.

Altres punts de conflicte van ser els dona compte dels acords de la Junta de Govern, en els que Gent Fent Poble va qüestionar accions per part de l’alcaldia. Va dir que li semblava excessiu un sobrecost de 90.000€ per canviar una via de vianants que havia plantejat el seu govern i que hi ha un problema entre la constructora contractada per a transformar l’antic ajuntament en un jutjat de pau.

Finalment, no hi va haver torn de precs i preguntes.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí