La 49enes Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya passaran per Sant Fruitós de Bages

0
494

El festival Adifolk arriba a Sant Fruitós de Bages. Entre el 3 i 12 de setembre, aquest esdeveniment celebrarà la seva edició número 49 a diferents indrets del territori català.

Es tracta del retorn d’un acte cultural molt arrelat a Catalunya i que tornarà al municipi després de tretze anys. La idea del poble és aprofitar el potencial del festival per donar visibilitat a la cultura popular del municipi.

Cal recordar, a més, que Sant Fruitós va formar part de l’Adifolk de forma ininterrompuda entre el 1988 i el 2008, acollint dates importants com l’acte de cloenda de la 36ena edició.

Enguany, l’Adifolk concretament arribarà a Sant Fruitós el diumenge 4 de setembre a 20:30h. Serà al Cobert de la Màquina de Batre, on actuarà el grup internacional de l’Equador Sentimiento Andino Internacional Humano Artístico, també conegut com a “Saihua”.

Aquesta formació va néixer ara fa vint anys amb l’objectiu de promoure i difondre els costums i les manifestacions artístiques de l’Equador a través de la dansa. Amb la seva actuació, Saihua busca plasmar les característiques del seu ball i també de la cultura andina. Les danses són, en realitat, una forma d’agrair la Terra, la Lluna, el Sol i els quatre elements naturals aigua, aire, foc i terra, ja que s’entenen com déus que donen vida i força. Laia Feliu és la regidora de Cultura i Festes de Sant Fruitós de Bages.

Laia Feliu valora les jornades previstes per aquest cap de setmana

D’altra banda, aquesta actuació comptarà amb presència local. Està confirmada la participació de l’esbart Som Riu d’Or i els Geganters i Grallers de Sant Fruitós de Bages.

El Festival Adifolk va néixer l’any 1972 amb l’objectiu de potenciar i dinamitzar la cultura popular del nostre país i per donar a conèixer a Catalunya el folklore d’altres indrets del món, mitjançant diferents intercanvis culturals. Enguany participen en aquestes jornades, a banda de les formacions catalanes, la República de Calmúquia, Macedònia del Nord, Ucraïna i Equador.

L’acte és gratuït, però tal com s’ha fet anteriorment, caldrà reservar prèviament una invitació a través del portal Codetickets.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí