Sant Fruitós de Bages presenta el seu nou Pla Director sobre el futur de l’aigua al poble durant els propers 15 anys

0
468

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages va aprovar per unanimitat el passat divendres al Ple Ordinari el nou Pla Director que regularà el futur de l’aigua al municipi. Aquest document avalua el present i planifica el futur de la xarxa d’abastament d’aigua i de clavegueram al municipi, començant per les inversions que cal fer en algunes infrastructures. La inversió prevista puja als 17 milions entre les instal·lacions d’abastament i de clavegueram.

La diagnòsi inicial d’aquest pla va contemplar una possibilitat real que en un futur immediat es puguin originar problemes en els serveis que afecten directament als usuaris.

L’alcaldessa Àdria Mazcuñán ja va reconèixer als micròfons de Ràdio Sant Fruitós que actualment la potabilitzadora del municipi estava al 90% de les seves possibilitats, molt a prop del limit, i que aquest era un fet que preocupava en cas que alguna empresa o raó demanés un tant per cent important d’aigua. A més, Sant Fruitós compta amb més de 123 km de xarxa d’aigua, sent gran part dels quals fabricats amb materials actualment en desús i amb la seva vida útil finalitzada, fet que provoca en alguns casos fuites d’aigua degut a l’envelliment dels materials. També onze de les quinze instal·lacions dels dipòsits d’aigua requereixen renovacion. A més, zones del municipi com Pineda de Bages i Les Brucardes han detectat els últims temps una manca de pressió i de cabal de la xarxa.

Per tant, amb aquest Pla Director no només s’aproven els resultats de la investigació prèvia, sinó també un seguit de propostes per a resoldre cadascuna d’aquestes problemàtiques. A més, també s’activen les eines de gestió i governança  necessàries,   que   han   de   permetre   a   l’Ajuntament   poder   acabar esdevenint   accionista   d’Aigües   de   Manresa,   SA,   podent   continuar   gestionant   de   forma   directe aquests serveis essencials pel ciutadà.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí