Sant Fruitós de Bages implanta targetes moneder per a la compra de productes de primera necessitat

0
405

Des d’aquesta setmana, Sant Fruitós de Bages ha aprovat la implantació de targetes moneder per a la compra de productes de primera necessitat.

Concretament, a partir del proper mes d’octubre, les famílies del municipi que fins ara feien ús del banc d’aliments de Càritas, disposaran d’una targeta moneder per a la compra de productes de primera necessitat. D’aquesta manera, s’espera evitar les cues per a la recollida d’aliments alhora que es fomenta l’autonomia i la responsabilitat personal dels usuaris.

L’Ajuntament ha decidit implantar aquest nou sistema d’ajuda a les famílies amb dues finalitats: per una banda evitar als usuaris l’estigma social que suposa anar presencialment al banc d’aliments, i per l’altra, fomentar l’autonomia i la responsabilitat personal, permetent que siguin els mateixos usuaris qui omplin la cistella de la compra en funció de les seves necessitats.

Des del consistori es realitzarà un seguiment de la bona gestió de la targeta a través dels tiquets de caixa registrats.

En els darrers anys, l’entitat Càritas ha estat l’encarregada d’entregar quinzenalment un lot de productes alimentaris a totes les persones del poble que ho han necessitat. Amb aquest canvi de sistema, l’entitat solidària ja està començant a treballar amb nous projectes de col·laboració amb l’Ajuntament, per tal de treballar de forma coordinada.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí