Polèmica entre Govern i oposició arrel de les modificacions de les ordenances fiscals

0
554

Gent Fent Poble i l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages xoquen pel que fa a l’aprovació de les ordenances fiscals i s’acusen mútuament.

La passada setmana, l’oposició va anunciar que havia entrat un document amb 19 propostes de modificació de les ordenances fiscals, però el dilluns el govern local va aprovar inicialment les seves sense admetre cap punt de l’oposició i aquest dijous es farà la dictaminació d’aquestes abans de passar pel Ple.

Joan Carles Batanés (Gent Fent Poble) critica que el govern “ni s’ha mirat” les propostes de l’oposició

Des de l’Ajuntament, però, han criticat que cap representant de Gent Fent Poble va acudir a les dues reunions que es van convocar i que van presentar tard aquestes propostes.

L’alcaldessa de Sant Fruitós de Bages, Àdria Mazcuñán, explica la postura del govern.

Concretament, les propostes de Gent fent Poble contemplaven modificar les Ordenances Fiscals sobre els impostos sobre Activitats Físiques, construccions, instal·lacions i obres, a més de les taxes d’ocupació per a terrasses de bars i restaurants i extensió de comerços, la de parades i casetes de venda, la de llicència de taxi, la d’escombraries i la del servei d’ajuda domiciliària. El document també incidia en les plusvàlues urbanes. 

Joan Carles Batanés (Gent Fent Poble) assegura que se senten enganyats

L’oposició també ha criticat el fet que va ser convocada per a una reunió aquest divendres un cop ja s’havia fet l’aprovació inicial de les ordenances aquest dilluns. L’alcaldessa Mazcuñán, però, ha explicat que la reunió es va programar seguint els criteris de Gent Fent Poble i va obrir la porta a modificacions a la reunió d’aquest divendres. 

L’alcaldessa Àdria Mazcuñán confia que la reunió del divendres sigui productiva.

El resultat de tot plegat passarà per un Ple extraordinari la setmana vinent.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí