El Ple Extraordinari aprova les ordenances fiscals de cara al 2022

0
398
El ple ordinari del mes de novembre.
El ple ordinari del mes de novembre.

Sant Fruitós de Bages va aprovar ahir les ordenances fiscals per l’any 2022 en un Ple extraordinari, un dels més importants de l’any perquè es decidien els impostos i ajuts als ciutadans pel curs fiscal que ve. Una de les sorpreses, però, va ser la durada: només 50 minuts.

El ple de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages va aprovar per 7 vots a favor i 6 en contra les ordenances fiscals per l’any 2022, on destaca el recàrrec del 50% que s’aplicarà a l’IBI dels habitatges buits. Amb aquesta mesura es pretén reactivar el mercat de l’habitatge.

David Uró és el regidor d’Hisenda de Sant Fruitós i explica aquesta aprovació

A més, el govern de Mazcuñán espera que aquesta ordenança tingui un fort impacte pel que fa als habitatges que es troben en mans de grans tenidors.

El regidor David Uró descriu aquesta mesura

Cal recordar que la normativa vigent indica que per assolir aquesta condició, un habitatge ha d’estar almenys dos anys sense cap habitant, tot i que hi ha excepcions, com ara que aquest immoble estigui enmig d’un litigi judicial o bé que els propietaris estiguin vivint de forma temporal a l’estranger o en un altre domicili per raons justificades.

Per la seva banda, l’oposició ha posat en dubte l’efectivitat d’aquesta mesura i ha titllat les ordenances de mediocres. Xavier Racero és regidor de Gent Fent Poble:

Xavier Racero, de Gent Fent Poble, va fer oposició a la mesura

A més d’aquesta mesura, que des de l’Ajuntament destaquen especialment, el govern també ha proposat congelar totes les taxes municipals un any més. D’altra banda, també es recuperaran tributs com ara la de les parades del mercat o la de llicències de taxis, ja que des del consistori consideren que ja ha s’ha reactivat totalment el seu sector. Aquest no és el cas, per exemple, de les sales de festa, que continuen amb tarifa zero.

El ple arriba després de la polèmica de la setmana passada, on l’oposició criticava que no se’ls convoqués a cap reunió informativa abans de l’aprovació.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí