L’AdCC celebrarà aquest diumenge el centenari del descobriment de la insulina a Món Sant Benet

0
466
Monestir de Sant Benet de Bages. Fotografia: Patrimoni Cultural GENCAT
Monestir de Sant Benet de Bages. Fotografia: Patrimoni Cultural GENCAT

Món Sant Benet acollirà aquest diumenge l’acte central de la celebració del Centenari del descobriment de la insulina. L’esdeveniment està organitzat per l’Associació de Diabètics de la Catalunya Central.

La trobada està programada a la Fundació Alícia i serà el 14 de novembre, Dia Mundial de la Diabetis. L’acte comptarà amb la xerrada “Controvèrsies en alimentació i diabetis” a partir de 2/4 de 10 del matí, i el taller “Estratègies per millorar l’adherència” a la dieta a partir de les 11.

Tot i això,  ja s’han celebrat alguns actes previs, com una xerrada al Casal Cívic de la Font dels Capellans de Manresa, aquest dimarts. 

Amb aquest esdeveniment, l’Associació se suma a les mobilitzacions que hi han previstes arreu del món, a més de 160 països. Totes elles estan convocades per la Federació Internacional de la Diabetis i l’Organització Mundial de la Salut, amb el suport de l’ONU.

La idea és visibiltizar totes les problemàtiques que pateixen els i les diabètiques, a més de poder informar amb més precisió  sobre aquesta malaltia, les seves causes, els símptomes, els tractaments, les complicacions associades i les demandes com a col·lectiu. 

Per la seva banda, l’AdCC ha engegat la campanya #SiNoAraQuan?, amb la qual reclama un accés equitatiu a l’atenció a la malaltia a tot el món.

A banda d’això, l’AdCC també ha sol·licitat als ajuntaments de la Catalunya Central que il·luminin de color blau les seves façanes o bé algun monument emblemàtic.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí