Alumnes de Sant Fruitós apadrinaran èssers mitològics del poble

0
565

L’alumnat de cicle mitjà de les escoles de Sant Fruitós de Bages apadrinaran i posaran nom a èssers mitològics del poble. 

Es tracta d’una proposta que duran a terme els estudiants de 3r i 4t de primària de les escoles Pla del Puig, Monsenyor Gibert i Paidos, a més de l’alumnat d’Els Companys. Tots ells s’encarregaran de posar nom a uns èssers de ferro de mides humanes que estaran repartits per diferents punts estratègics de Sant Fruitós, amb l’objectiu de donar a conèixer la cultura, les tradicions, el patrimoni i els espais naturals del municipi. A més, cada classe tractarà la temàtica del seu nom i del seu èsser.

Cadascuna d’aquestes estructures representarà un valor que cal preservar i que aquest èsser protegeix. Són concretament l’aigua, les muntanyes, la vinya, l’art, el patrimoni arquitectònic, la cultura i el passat tèxtil. Els alumnes de tots els centres educatius hauran de triar entre Pumons, Fruitons o Fairons com a nom de tota la família.

El recorregut serà, en realitat, un itinerari que permetrà els seus visitants conèixer tots els tresors i valors e Sant Fruitós, i fer-ne difusió d’alguns poc coneguts. Cada èsser mitològic explicarà què es pot descobrir en el punt on es troba ubicat i oferirà detalls dels diferents elements per trobar en aquell paratge.

L’activitat no només està adreçada pels infants, que participaran del procés creatiu de l’itinerarari, sinó que estarà enfocada a tots els santfruitosencs i santfruitosenques, a més dels turistes, que tindran un recorregut original per conèixer el patrimoni natural, cultural i històric del municipi.

Està previst que la instal·lació d’aquestes figures sigui el proper estiu, quan també s’acabarà d’editar un llibret informatiu sobre els èssers i les temàtiques que representen.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí