L’Ajuntament penalitza l’empresa que gestiona la residència El Lledoner per un “augment improcedent” de tarifes

0
517

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha anunciat una penalització a l’empresa encarregada de gestionar la residència municipal El Lledoner per a la gent gran. El consistori considera que es va aplicar un augment de les tarifes als residents sense autorització.

Prèviament, l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages havia obert el passat mes de juliol un procediment a aquesta empresa, L’Onada Serveis, precisament per aquest increment irregular de les tarifes dels preus de la residència municipal.

Àdria Mazcuñán és l’alcaldessa de Sant Fruitós.

L’empresa gestora hauria cobrat entre gener i agost d’enguany de forma indeguda, segons l’Ajuntament, un total de més de 87.000 € als residents, 58.000 € dels quals ja han estat retornats als usuaris del servei. El govern de Mazcuñán també ha informat a l’empresa que disposa de 10 dies per retornar els 29.000 € restants i a més haurà de fer front a una penalització per aquest incompliment per un import de gairebé 60.000 €. L’increment per cada resident hauria estat d’entre 300 i 7.000 euros, en funció de les particularitats de cada usuari.

Tot plegat va començar la passada primavera, quan l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages va saber que les famílies usuàries d’aquest equipament assistencial havien sigut informades que se’ls aplicaria un augment de les tarifes mensuals amb caràcter retroactiu al mes de gener d’enguany. Per la seva banda, L’Onada Serveis al·legava que aquest increment permetria apujar el sou dels treballadors i treballadores de la residència.

El Govern municipal, però, va convocar la comissió de seguiment de la residència per tal d’estudiar aquesta qüestió i posteriorment es va reunir amb la direcció de l’empresa que en gestiona el servei per demanar-los que retornessin aquests increments.

L’empresa gestora es va negar, segons l’Ajuntament, a fer-se enrere, emparant-se en un decret llei de la Generalitat on es va aprovar un increment de tarifes per l’any 2021 en residències i centres de dia públics, amb caràcter retroactiu a 1 de gener de 2021 i una pujada de sou del 6% del personal. 

No obstant això, des de l’Ajuntament argumenten que l’empresa gestora no pot acollir-se a aquesta normativa perquè només s’aplica a les entitats prestadores del servei a la gent gran de la Generalitat i, en canvi, el Lledoner és un centre de titularitat municipal, gestionat per una empresa privada mitjançant licitació pública.

Cristina Murcia, regidora d’atenció a les persones va recordar que només l’Ajuntament pot autoritzar les tarifes del servei. 

Ara, l’Ajuntament de Sant Fruitós ha informat que iniciarà una auditoria sobre tots els comptes de la residència, des de l’inici de la concessió l’any 2013 per tal de conèixer si en altres moments hi ha hagut cobraments indeguts.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí