Obert el període d’inscripcions per al premi Lluís Espinal al periodisme social i de denúncia

0
405

Sant Fruitós de Bages inaugura el termini per participar a la primera edició del premi Lluís Espinal al periodisme social i de denúncia.

Es poden presentar els treballs fins al proper 15 de gener de 2022 i hi pot concórrer qualsevol professional de la comunicació d’àmbit nacional català, o alumne d’ESO en el cas de la categoria juvenil. Els aspirants podran enviar els seus treballs, en format escrit, sonor o visual al correu electrònic sfb.pre.lluisespinal@santfruitos.cat i paral·lelament hauran de fer-lo constar al Registre General d’Entrada de l’Ajuntament. Els guanyadors es donaran a conèixer en un acte públic durant el primer semestre del 2022.

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i la comissió Lluís Espinal van impulsar el passat mes d’octubre la primera edició d’aquests guardons per tal de potenciar el sentit crític del periodisme i la defensa dels valors socials i/o de denúncia de situacions de vulneració de drets fonamentals.

Aquests guardons premiaran un treball en la categoria professional, amb un import de 2.000 € i un altre en categoria juvenil, dotat en 500 €, per a alumnes d’ESO, publicats en català en un mitjà de comunicació, o a través d’altres plataformes, durant l’any 2021.

El jurat qualificador, que estarà format per professionals del món del periodisme i representants de la comissió Lluís Espinal, tindrà en compte la qualitat periodística i narrativa dels treballs, l’esforç en la investigació pròpia amb pluralitat i contrast de fons, el tractament contextualitzat i la sensibilització social, l’enfocament original, l’ús d’una terminologia que reflecteixi la realitat incidint en el respecte a la dignitat de les persones i l’impacte social aconseguit amb la divulgació del treball.

Les bases del concurs així com els fulls d’inscripció es poden consultar a través del web de l’Ajuntament.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí