Sant Fruitós tancarà aquesta setmana el termini de presentació de projectes del premi Lluís Espinal

0
409

Aquest divendres 15 de gener és la data límit d’entrega de treballs periodístics del premi Lluís Espinal. Aquest guardó està impulsat per l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.

De fet, serà la seva primera edició, i servirà per reconèixer els millors treballs de periodisme social i de denúncia en dues categories: la professional i la juvenil, adreçada pels estudiants d’ESO. Com a condició, tots ells han d’aparèixer o bé a algun mitjà de comunicació o a una altra plataforma. L’objectiu d’aquest premi és impulsar el sentit crític a la professió.

El termini per a presentar les  candidatures es va obrir la primera setmana del mes de desembre i acabarà de tancar-se aquesta. Els aspirants encara poden enviar els seus treballs, en format escrit, sonor o visual al correu electrònic sfb.pre.lluisespinal@santfruitos.cat i paral·lelament hauran de fer-lo constar al Registre General d’Entrada de l’Ajuntament. A més, és indispensable que es presentin en llengua catalana.

Els guanyadors es donaran a conèixer en un acte públic  que se celebrarà al primer semestre d’enguany, tot i que encara no hi ha data concreta.

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i la comissió Lluís Espinal van impulsar el passat mes d’octubre la primera edició d’aquests guardons per tal de potenciar el sentit crític del periodisme i la defensa dels valors socials i/o de denúncia de situacions de vulneració de drets fonamentals.

El jurat qualificador, que estarà format per professionals del món del periodisme i representants de la comissió Lluís Espinal, tindrà en compte la qualitat periodística i narrativa dels treballs, l’esforç en la investigació pròpia amb pluralitat i contrast de fons, el tractament contextualitzat i la sensibilització social, l’enfocament original, l’ús d’una terminologia que reflexi la realitat incidint en el respecte a la dignitat de les persones i l’impacte social aconseguit amb la divulgació del treball.

Les bases del concurs així com els fulls d’inscripció es poden consultar a través del web de l’Ajuntament.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí