El Museu de la memòria de la vinya i el vi presenta avui una exposició itinerant

0
615

El Museu de la memòria de la vinya i el vi de Sant Fruitós estrena avui l’exposició itinerant ‘Quan les cases feien olor de vi’.

Serà a les sis de la tarda i estarà disponible fins al proper diumenge 20 de febrer. Aquesta exposició mostra al visitant diferents elements de cultura popular i de patrimoni, des de les tines encara presents a les llars, fins a les paraules pròpies del nostre territori.

Ho explica la tècnica del Museu, Liliana Costa.

La mostra ha estat ideada per la historiadora Mireia Vila Cortina i neix de la recerca feta en el marc del projecte Cep, Tina i Vi. De fet, l’exposició s’ha creat a partir d’aquesta documentació i d’entrevistes que es van realitzar en el seu moment amb figures rellevants en aquest àmbit a tota la comarca.

Els relats expliquen activitats com ara el que suposa treballar a la vinya, pagar parts a l’amo, ambient de verema, beure i menjar raïm, vendre el vi i passat, present i futur del sector.

El dissabte 19 de febrer a les 12 del migdia, amb motiu del tancament d’aquesta exposició itinerant, el mateix Museu ha organitzat una visita guiada a l’exposició de la mà de la impulsora del projecte, Mireia Vila, qui oferirà als visitants tots els detalls de la mostra.

Aquesta exposició ha estat organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, el Consell Comarcal del Bages, la Diputació de Barcelona, el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Pla de Bages i el Centre d’Estudis del Bages.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí