El consorci de l’Agulla aprova la modificació del Pla parcial del Parc Tecnològic del Bages

0
389

El projecte sobre el futur Parc Tecnològic del Bages ha estat finalment modificat. Així ho va aprovar el passat cap de setmana el consorci de l’Agulla.

Aquesta aprovació de l’entitat, formada pels ajuntaments de Manresa i Sant Fruitós de Bages, permetrà donar un nou impuls al sector, finalitzar-hi les obres d’urbanització i assolir els 47.000 m2 de sòl d’activitat tecnològica i econòmica i 67.000 m2 de sostre edificat que ja preveia el planejament iniciat ara fa gairebé dos anys. Cal recordar que el Parc actualment només disposa d’una superfície de prop de 6.000 m2 i 8.000 m2 de sostre edificat. 

El document aprovat modifica l’ordenació general urbanística del sector optimitzant l’estructura viària i de mobilitat. Aquests canvis, asseguren des de l’Ajuntament de Sant Fruitós, garanteixen la viabilitat econòmica del projecte. En concret, s’elimina la galeria de serveis que estava prevista al projecte inicial, que tenia un cost elevat, i s’escurça el vial principal, el qual es troba entre la rotonda del final del carrer Sallent i la fàbrica del Guix. 

Aquests, però, no són els únics canvis. També es reubicaran algunes edificacions, per allunyar-les del ramal de la Sèquia entre l’Agulla i el Guix. 

Aquesta aprovació del Pla Parcial és el primer pas per al canvi definitiu que es preveu al Parc, però també suposa un fet històric, ja que és el primer sector urbanístic treballat mancomunadament a la comarca per dos municipis. En aquest cas, Manresa i Sant Fruitós de Bages.

Fins ara, havia estat l’administracio pública qui gestionava el desenvolupament d’aquest espai. Ara, però, tots dos ajuntaments han aconseguit trobar un nou encaix. En qualsevol cas, hauran d’esperar que la Junta de Compensació, formada per les propietats dels terrenys, determini les obres que queden pendents. Tot seguit, vindrà el projecte de reparcel·lació. Amb aquesta modificació, però, s’assegura la protecció dels espais lliures i es reordenen les activitats econòmiques de la zona.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí