La Festa de l’Arròs torna amb un format pràticament prepandèmic

0
626

Aquest diumenge la Festa de l’Arròs de Sant Fruitós de Bages tornarà al Bosquet i a la plaça Alfred Figueras amb el seu format tradicional, després que les restriccions sanitàries de l’any passat ho van impedir.

Laia Feliu, regidora de cultura i festes de Sant Fruitós destaca la importància d’aquesta festa.

Enguany, la Festa recupera el format habitual abans de la pandèmia, excepte per algunes mesures que s’han pres per evitar aglomeracions.

Laia Feliu ho resumia així.

El tret de sortida a la Festa el donarà com és habitual, la botifarrada popular, a les 9 del matí, a càrrec de l’Associació Asmodaics i Golatiers.

Prèviament i durant tot el matí es desenvolupen tota mena d’activitats, com per exemple la fira d’artesans i comerciants i la trobada de puntaires. A més, a les 12 del migdia tindran lloc les diferents propostes de cultura popular, com són la 23a Trobada Gegantera, l’audició de sardanes a càrrec de la cobla Lluïsos o el cercavila de gegants a 2/4 d’una del migdia.

A la una del migdia les autoritats i convidats seran rebudes a la plaça de la Vila per a continuació dirigir-se al Bosquet acompanyats de les colles geganteres, la Pubilla i l’Hereu i l’acompanyament musical de la Cobla Lluïsos.

A continuació es beneirà, es repartirà l’arròs i s’homenatjarà a les parelles de la Festa d’enguany. En aquesta edició, Miquel Domínguez Pino i Damiana Parra Caballero seran la parella homenatjada de la festa. Van servir l’arròs com a parella el 5 de febrer de 1967.

La festa enguany recupera el concurs d’arrossos reduint la participació a 20 colles. El jurat qualificador emetrà veredicte i repartirà els premis a partir de 3/4 de 3 de la tarda. El jurat valorarà els arrossos presentats en funció de la seva presentació, elaboració, gust, textura de l’arròs i l’originalitat de la recepta. Cal dir que les inscripcions per a participar-hi ja estan exhaurides.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí