La C-16 incorporarà noves bonificacions al seu pas pel Bages a partir del març

0
242

Arriben nous descomptes a l’autopista C-16 al seu pas pel Bages. Ara arribaran fins al 80% del total del preu del peatge a la barrera troncal de Sant Vicenç de Castellet i el 60% a la lateral. 

Aquest descompte començarà a aplicar-se a partir del 2 de març. Funcionarà de dilluns a divendres no festius, en hora punta (de 7 a dos quarts d’11 del matí i de 5 de la tarda a 9 del vespre). Actualment, aquesta bonificació és de fins al 70% a la barrera troncal i del 41% a la lateral. Segons explica el Departament de Territori, encapçalat per Juli Fernandez, són mesures que tenen com a objectiu afavorir els desplaçaments per mobilitat obligada, de proximitat i connectivitat del territori. 

Tot plegat després que el passat 2 de gener també entrés en vigor la gratuïtat de la ronda de manresa per als vehicles que registrin les seves matrícules en un formulari. És el tram comprès entre Sant Vicenç i Sant Fruitós de Bages, que és el final de l’autopista. Son unes mesures que funcionen per cotxes i furgonetes, però no per motos, que tenen altres tipus de descomptes. 

L’altra cara de la monera, però, ve de la mà de la plataforma No més morts a la C-55, que exigeix canvis urgents a la carretera general. Creuen que els recursos i els diners que es destinen a la C-16 es s’haurien de dipositar a la C-55, una de les més perilloses del país, per desdoblar els carrils, per exemple. Fina Casals, portaveu de la plataforma, explicava a La Central que si s’omple la C-16 de vehicles, els accidents també es traslladaran.

 

Amb aquestes noves reformes, ja és la cinquena vegada que el departament de territori intenta que més conductors escullin la C-16 al Bages. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí