El Bages contracta 5 persones refugiades d’Ucraïna de les 138 que han trobat feina a Catalunya

0
243

Des de l’inici de la guerra a Ucraïna, 138 persones refugiades han trobat feina a Catalunya a través d’un programa del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. Ho anunciava ahir el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, a Manresa. Precisament en aquesta mateixa ciutat 4 persones son ja noves treballadores municipals. 

Tres d’elles com a personal de neteja i un d’auxiliar d’equipaments en edificis municipals. També hi ha una cinquena persona ucraïnesa que treballarà al Bages, però no l’ha gestionada l’Ajuntament de Manresa, sinó que ho ha fet el Consell Comarcal del Bages.Tot plegat remunta a uns mesos enrere, quan el departament de Torrent va engegar una línia extraordinària d’ajuts als refugiats d’Ucraïna a Catalunya per tal de facilitar-los l’accés al món laboral i augmentar les seves competències professionals i idiomàtiques. S’hi van destinar 4 milions d’euros amb el càlcul que se’n poguessin beneficiar fins a 130 persones. En aquest cas, però, s’ha superat en 8 persones aquesta xifra.

 

 

L’objectiu, segons el conseller, és que puguin fer una vida el màxim normal possible durant la seva estada al país.

 

Les persones no s’han escollit a la babalà, sinó que han passat per processos de sel·lecció previs. De moment, aquests 138 contractes estan tramitats. En alguns casos les persones contractades ja estan treballant i d’altres s’incorporaran, com a màxim, el 28 de febrer. En aquest sentit, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, assegurava que aquests programes servirien perquè aquestes persones puguin sentir-se com a part de la ciutadania.

Les persones que s’han incorporat al món laboral gràcies a aquest programa també compten amb un acompanyament per millorar l’adaptació al lloc de treball i un reforç competencial per facilitar el seguiment de la formació que necessitin. A banda d’aquest programa específic, el SOC també ha ajudat més de 2.200 persones refugiades que han arribat a Catalunya des de l’esclat de la guerra i a 603 d’aquestes se’ls ha pogut formalitzar un contracte de treball.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí