Sant Fruitós habilita un espai de Handbike per la Transéquia 2023. Consulta totes les novetats

0
222

S’acaba el termini per adquirir els tiquets per participar de la Transéquia, la festa de l’esport del Bages que recorre tot el camí de la sèquia des de Balsareny fins al Parc de l’Agulla. Aquest any celebra la 39ena edició i ho fa amb novetats. Algunes d’elles, com els avituallaments, recuperades d’abans de la pandèmia i d’altres que s’estrenen aquest any.

Ruta en “Handbike”

La primera de totes elles és la ruta de Handbike, per persones amb mobilitat reduïda. El recorregut dóna la volta al turó del Guix i per fer-ho, s’ha arranjat aquesta zona per tal de fer-lo transitable. L’objectiu és que, si funciona, aquest espai es converteixi en permanent i que es pugui fer servir sempre que es vulgui. Marc Ribas, coordinador d’aquesta activitat,  diu que la voluntat de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i el Parc de la Sèquia es fer cada any una Transéquia més inclusiva i apta per a tots els públics. 

Marc Ribas: “No ha de poder quedar ningú sense fer la Transéquia per motius d’accessibilitat”

62 km i recorregut sorpresa

Una altra novetat d’aquest any és una ruta nova en bici de 62 quilòmetres en forma de gimcana. Els participants no sabran quin és el recorregut fins que pràcticament sigui hora de fer-lo i no estarà senyalitzat, de manera que caldrà orientar-se amb un GPS. Ribas explicava que la iniciativa respon a la demana d’alguns assistents de tenir un punt més d’intensitat pel que fa als recorreguts en bici. 

 

Avituallaments i impacte turístic

Una altra novetat és el retorn dels avituallaments, que son tots de producte del territori. La Transéquia aplega cada any unes 6.000 persones, que generen una tona de residus. És per això, que els avituallaments volens ser, també, ecològics i embolicats amb material compostable.

Un 30% de les perosnes assistents són de fora de la Catalunya Central. Aquest any, Bages Turisme ha fet un encàrrec a la diputació de Barcelona perquè faci un estudi d’aprofitament turístic de la Transéquia. Ho explicava l’organitzadora Laia Muns. 

 

En aquest sentit, aquest any el municipi amfitrió és Balsareny, que portarà els bastoners, geganters i traginers al Parc de l’Agulla de manera que això incentivi més visites al territori en altres moments. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí