Sant Fruitós de Bages diu “Prou d’Hòsties” en un 8M emocionant i reivindicatiu

0
281

“Perquè la igualtat no només es predica, sinó que s’exerceix amb compromís, ambició i responsabilitat”.

Així acabava el manifest que ha tancat, avui, els dos actes institucionals que s’han celebrat a Sant Fruitós de Bages per commemorar el Dia Internacional de les Dones. L’Alcaldessa, Àdria Mazcuñán, ha començat el parlament del dia d’avui reivindicant el canvi de nom que ha experimentat aquesta jornada. “Ha passat de Dia Internacional de la Dona Treballadora a Dia de la Dona. I ho ha fet perquè de treballadores ho som cada dia i ho som totes nosaltres. Des que ens llevem i estem preparant esmorzars fins que ens n’anem a dormir i pensem en mil coses alhora per cuidar dels altres abans que de nosaltres mateixes”.

Una alcaldessa contundent i que ha volgut fer un repàs de les diverses mesures que ella mateixa, com a regidora d’igualtat tant de l’Ajuntament com del Consell Comarcal del Bages, ha emprès per fer de Sant Fruitós un poble més feminista i responsable. Per exemple, la incorporació de dispensadors de productes menstruals als equipaments municipals.

Angela Davis: “El feminisme és la idea radical que sosté que les dones som persones”

 

També ha explicat les diverses activitats que s’aniran programant en matèria de feminisme aquest mes de març, que n’anirà ple fins al dia 30. També s’ha pogut fer un tastet del que vindrà. Per exemple, s’ha projectat el tràiler del documental “Som dones de Sant Fruitós de Bages”, on apareixeran dones grans i joves del poble explicant experiències en què es fa palesa la situació d’inferioritat en què han viscut i viuen moltes dones encara en ple segle XXI.

L’acte s’ha acabat amb la lectura del manifest a càrrec de diverses dones de l’Ajuntament del poble i, just abans, un grup de noies de 3r d’ESO de l’institut Gerbert d’Aurillach han llegit unes paraules acompanyades de música en directe:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí