El projecte Rocking, pioner al Bages, portarà els alumnes de l’IES Gerbert d’Aurillach a la Sala Stroika

0
292

La Sala Stroika de Manresa acollirà, el juny, un concert d’alumnes de 1r d’Eso de l’Institut Gerbert d’Aurillach de Sant Fruitós de Bages com a culminació d’un projecte musical pioner a la comarca. 

És el projecte Rocking, que Cases de la Música ha desenvolupat a 22 instituts de Catalunya. Consisteix en ensenyar música des d’una altra perspectiva, fomentant l’aprenentatge autodidacta i amb instruments professionals. Al Bages hi ha almenys 2 centres adherits: l’institut Sis de Manresa i l’institut Gerbert d’Aurillach de Sant Fruitós. En aquest últim, tot plegat funciona sota la batuta de Carles Albors, el professor de música del centre. Explica en declaracions a Ona Bages que ja és hora d’ensenyar música a base de practicar-la:

“La música s’aprèn a base de tocar i equivocar-se molt”

 

Dues noies fent servir l'aplicació per practicar amb piano elèctric
Dues noies fent servir l’aplicació per practicar amb piano elèctric

 

Aprenentatge autònom

Els alumnes poden escollir entre quatre instruments: la guitarra, el baix, la bateria i el piano – tots ells elèctrics – i al llarg del curs van aprenent a tocar cançons. La primera base la fa el professor, juntament amb la Berta Jàtiva, que és una de les formadores del projecte Rocking, i després practiquen amb un programa a través de l’ordinador. Jàtiva explicava amb aquest ensenyament autodidacta aprenen també els valors del consens, dels rols, de l’autocrítica…

 

Afegia que aquesta metodologia no només serveix per les classes de música, sinó que també per la vida. 

La bateria elèctrica no fa soroll, perquè se sent a través dels auriculars
Dues noies fent servir l’aplicació per practicar amb piano elèctric

Com dèiem, el final del projecte serà un concert, el juny, a la Sala Stroika de Manresa dalt d’un escenari de veritat i, després, al dedicat especialment a les famílies. 

!!! Pots escoltar els mateixos alumnes explicar com els funciona el projecte, així com les converses senceres amb Carles Albors i Berta Jàtiva clicant AQUÍ.

 

Més casos a Sant Fruitós

El projecte Rocking no és l’únic que s’està desenvolupant a Sant Fruitós de Bages per ensenyar música als alumnes d’una manera diferent. A l’escola Monsenyor Gibert, el professor de música, el Joan Comaposada no es va conformar en agafar un llibre de text i una flauta dolça, com és habitual en moltes escoles de primària. En canvi, va adoptar un projecte que es diu Ukelelé Ukelelá que, com bé diu el seu nom, es tracta d’ensenyar la música i els seus valors a través de l’Ukelele.

Amb uns ukeleles cridaners de tots colors, aprenen un seguit de cançons des de la primera sessió. Ara bé, la feina del Joan no té com a objectiu principal que aprenguin a tocar l’instrument perfectament. Ni tan sols que l’aprenguin a tocar. Va molt més enllà. La seva fita principal és, doncs, que els infants aprenguin valors com el del respecte, la paciència, el control del propi cos i la sensibilitat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí