Sant Fruitós es dota de més de 50 nius d’ocell per afavorir la biodiversitat del poble

0
207
Imatge dels nius d'ocell per ajudar la nidificació

Sant Fruitós de Bages habilita nous espais per a la nidificació dels ocells amb la instal·lació de més d’una cinquantena de caixes-niu que estaran repartides per diferents espais naturals del poble. 

És una iniciativa que va sorgir dels pressupostos participatius, però que l’Ajuntament ha remodelat. La proposta inicial contemplava una torre de nidificació. L’objectiu del canvi, segons l’Ajuntament, és millorar la biodiversitat i la qualitat ambiental del municipi. Per fer-ho, cal propiciar les condicions adequades en diversos espais perquè els animals s’hi trobin bé.

Els ocells acostumen a buscar forats naturals als arbres vells. Aquestes caixes seran com una mena de substitut d’aquestes canvitats. Garantir la presència de la diversitat d’aus a Sant Fruitós també serveix per actuar davant la possibilitat de plagues d’insectes o de rosegadors.

Algunes de les espècies d’ocells més presents al poble bagenc son la gralla, el gaig blau, al mussol comú, al xoriguer comú, als ratpenats i mellerengues. I les zones on s’han instal·lat més caixes son l’ermita de Sant Isidre, l’àmbit de la Torre de Sant Martí i, sobretot, el Serrat del Guix.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí