Els santfruitosencs tindran una tercera oportunitat per presentar projectes als pressupostos participatius

0
238

Sant Fruitós engega una nova edició dels pressupostos participatius. És el projecte municipal que permet els ciutadans de proposar iniciatives que donin un servei als seus veïns i veïnes. 

És el tercer any consecutiu que es convoquen i ho fan amb el mateix import, que és de 85.000 euros. El procés arranca dimecres que ve, 29 de març. Tota la ciutadania major de setze anys de manera individual o com a part d’entitats locals. Tots ells tindran un mes per presentar les propostes, fins al 30 d’abril. Un cop recollides, l’equip tècnic municipal en valorarà la viabilitat de cadascuna d’elles i el dia 2 de juny s’informarà públicament totes les propostes finalistes. I a partir del dia 3, els ciutadans del poble podran votar per escollir les guanyadores. 

En el marc de la Festa Major d’Estiu, es presentarà públicament la proposta o propostes
guanyadores d’aquesta edició.

 

Exemples anteriors

Alguns dels exemples que s’han dut a terme aquest any a partir de propostes ciutadanes son en la instal·lació d’una tirolina a Pineda, nous aparells per fer esport al camp de futbol, un jardí de papallones, les caixes niu per als ocells i els treballs de senyalització de noves rutes al municipi, entre d’altres.

De fet, moltes de les propostes que s’estan executant dels pressupostos participatius del 2022 van destinades a millorar la biodiversitat del municipi.

 

Què cal fer?

Les propostes es poden entregar telemàticament a través d’una instància genèrica, o
presencialment a l’Ajuntament. En el moment de registrar la iniciativa cal adjuntar:

  •  Formulari de la proposta (descarregable a www.santfruitos.cat i disponible a l’ajuntament)
  • Memòria descriptiva de l’actuació: descripció de la proposta, ubicació, necessitat a cobrir i pressupost de l’actuació.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí