Treballadors d’Ampans diuen prou i s’acullen a una vaga que només permet fer-la a 1 treballador

0
297

Els treballadors d’una de les residències d’AMPANS diuen prou i comencen avui una vaga indefinida per demanar sous més alts, més personal i condicions més dignes. És la primera en els 50 anys d’història que té la fundació.

És una vaga que acull un sector molt petit, pràcticament d’un 2% del total de la plantilla i que està convocada per Acció Sindical del Bages, el sindicat minoritari. De fet, els serveis mínims a Ampans son del 100% i, per tant, pràcticament cap treballador s’hi pot acollir.

Treballadors del centre dels Comptals, amb usuaris d’alta complexitat, han explicat aquest matí els motius de la vaga i ho han fet davant de la botiga Tous de Manresa. Justament fa uns mesos, una de les propietàries va agafar la presidència d’Ampans. En aquest sentit, els sindicalistes asseguraven que tant la fundació com l’empresa actuen amb interessos mercantils i capitalistes i que això afecta als treballadors i usuaris d’AMPANS. 

“Els nostres sous estan congelats des de fa més de 10 anys”

 

Sou mínim i servei màxim

La vaga es converteix, doncs, en una acció més aviat de protesta, perquè a la pràctica no poden deixar de treballar. De fet, només ho pot fer una persona que té un horari rotatiu, segons treballadors de l’empresa. Aquesta, precisament, és una altra queixa. “Si no treballessim amb personal sota mínims, hi hauria prou efectius per poder materialitzar la vaga”.

Explicaven que pocs treballadors superen els 1.000 euros al mes amb jornades de 40 hores setmanals. Creuen que un servei essencial com el que donen ells -i més quan es tracta d’usuaris d’alta complexitat- haurien de rebre una retribució més elevada.

Sigui com sigui, els treballadors denuncien que la càrrega física i emocional de la seva feina, en tractar amb persones amb discapacitat intel·lectual, no mereix un sou de poc més de 1.000 euros. Per altra banda, expliquen que falta molt personal i que ja treballen sota mínims. Un motiu més pel qual no poden acollir-se al dret a vaga. 

Des de l’empresa, la responsable dels serveis residencials, Janeta Camps, admet que es tracta d’un sector “històricament mal pagat” i assegura que hi estan treballant. 

 

Des del comitè d’empresa tampoc no estan d’acord en aquesta vaga perquè creuen que és un sector que es deu als seus usuaris. Sigui com sigui, el sindicat donarà aquest matí més explicacions de tot plegat i també ha convocat una mobilització el proper 30 de març. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí