La casa d’Alfred Figueras la podria haver dissenyat l’arquitecte Le Corbusier

0
293

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages encarrega un estudi de la casa de Can Figueras per determinar el seu valor arquitectònic. És un espai que es va obrir a la ciutadania fa unes setmanes i que ara es creu que podria ser obra de l’arquitecte Le Corbusier, un dels principals representants del moviment de l’arquitectura moderna.

Hi ha constància que quan el pintor Alfred Figueras va exiliar-se a Alguer a causa de la dictadura de Primo de Rivera va relacionar-se amb l’arquitecte suís Le Corbusier. En tornar al municipi va construir-se una casa al parc del Bosquet que fons de la família apunten que podria haver estat dissenyada pel reconegut arquitecte. És per això que s’ha fet aquest encàrrec a la Universitat Politècnica de Catalunya, per tal que aquesta aprofundeixi en la investigació sobre els seus orígens i en determini el seu valor artístic.

De fet, els plànols que hi ha estan en bon estat, però estan incomplets i fets a llapis. És per això que es diu que la casa no es va acabar tal com està dibuixada en els plànols. Ara l’UPC ha d’aprofundir en la recerca històrica sobre el projecte original. Un cop finalitzada, es podrà elaborar una proposta de reforma de l’edifici per tal de donar-li un ús cultural.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí