És Sant Fruitós un poble dormitori? El regidor David Uró té la resposta

0
314

És Sant Fruitós de Bages un poble dormitori on no hi passen ni hi ha massa coses més enllà de cases i urbanitzacions? Aquesta és una visió molt recorrent entre els ciutadans del Bages, que hisòricament no han trobat aquest poble veí atractiu per a passar-hi una bona estona de lleure. Aquesta mateixa pregunta se li va plantejar a David Uró, regidor d’Urbanisme de Sant Fruitós i va tenir la resposta clara.

David Uró

Per tot plegat, Uró v

No va desmentir aquesta afirmació i, de fet, hi va trobar una explicació raonable. I és que el poble de Sant Fruitós i el seu nombre d’habitants va créixer molt ràpidament. En només 100 anys, la població s’ha multiplicat per 7, passant dels 1.500 a la dècada dels 30 als actuals 9.000. La gent veia en Sant Fruitós un poble gran on hi vivia poca gent i on s’hi podia edificar. I mica en mica es va anar omplint. 

 

Aquest creixement tan ràpid també ha pogut ser un dels desencadenants de la crisi de l’habitatge que viuen en aquest poble bagenc. Sant Fruitós s’ha decretat municipi d’habitatge tens. Això vol dir que no hi ha pisos en règim de lloguer i els que hi ha, no estan en bon estat o son molt cars. Una situació a la que ja s’hi està posant remei, amb un Pla d’Habitatge que es va aprovar fa tot just unes setmanes. Sigui com sigui, Uró té clar què cal fer per canviar la visió externa del seu poble:

“Hem d’aconseguir que Sant Fruitós tingui més vida social”

 

a avançar a La Central que s’ha fet un estudi del consum cultural de Sant Fruitós i s’ha detectat que en els últims anys tant la oferta com la demanda de cultura ha augmentat i s’ha convertit en un atractiu per a persones tant del poble com de fora. 

El Teatre Casal Cultural ple a vessar amb la visita del Pedro d’Eufòria

“Estem intentant recuperar l’esperit de municipi a través d’una cultura que no para de créixer”

 

També s’està treballant perquè l’entorn sigui agradable per sortir a passejar o a caminar i que la gent no hagi de marxar en altres municipis per fer-ho. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí