Sant Fruitós passarà del 9 al 40% d’autoabastiment energètic amb 3 nous parcs fotovoltaics municipals

0
342

Sant Fruitós de Bages tindrà tres parcs fotovoltaics municipals que li permetran tenir un autoabastiment que s’acosti als objectius de la Unió Europea del 2030. 

Un dels parcs serà un sobre les piscines, un altre sobre la llar d’infants del poble i la última sobre l’escola. Quan aquestes obres estiguin acabades i llestes per funcionar, Sant Fruitós de Bages haurà multiplicat gairebé per 5 el seu autoabastiment energètic, que arribarà a més del 40%. Ho explicava al pla ordinari de l’abril el regidor de planejament urbanístic, David Uró. 

És un projecte que ha tingut un cost de 270 mil euros, però que estarà subvencionada per la Generalitat en un 80% i que està previst que es pugui fer efectiu de cara el 2024. 

Habitatge lent però efectiu

Per altra banda, i com en els darrers plens, l’habitatge va tornar a ser protagonista amb l’objectiu d’acabar el procés que posarà dos pisos a disposició dels joves del poble. D’una banda s’ha de fer un inventari de tot allò físic i de l’altra banda, l’inventari econòmic per poder destinar a habitatge. En els últims 20 anys s’han anat guardant diners en matèria d’habitatge que no es van fer servir, però tampoc sabien la xifra exacta, que ha resultat ser de pràcticament d’un milió d’euros.

El següent pas, és aprofitar aquest inventari per qualificar dos pisos com a domini públic i que han d’anar a disposició dels joves.  L’oposició hi va votar a favor, però hi va trobar una pega. Una de recorrent: la lentitud. Joan Carles Batanés, líder de Gent Fent Poble.

“Si tan ràpid era el procés, el podríeu haver fet abans”

 

Una queixa, però, que li va sortir cara, perquè Uró va treure l’historial de qui ha assolit més, si el govern anterior, encapçalat per Gent Fent Poble, o l’actual. 

 

 

Sigui com sigui, el punt es va aprovar per unanimitat. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí