En marxa una nova iniciativa per minimitzar el risc d’incendi: netejar les parcel·les del municipis

0
226

En marxa a Sant Fruitós una campanya informativa perquè els propietaris de les parcel·les del poble les netegin i deixin en condicions amb l’objectiu de minimitzar al màxim el risc d’incendi. 

Sí, i sobretot després d’un cap de setmana on han cremat moltes hectàrees a Catalunya, sobretot al nord i en un moment on s’ha hagut d’avançar la campanya d’incendis forestals d’estiu fins a un mes.

Tots aquests propietaris tenen temps fins l’1 de maig per netejar i deixar desbrossades les seves parcel·les i en cas que no es faci, o es faci malament, l’Ajuntament netejarà el terreny de forma subsidiària i, per tant, es cobrarà la taxa corresponent de neteja. Per assegurar-se que aquestes feines s’han fet bé, a partir de l’1 de maig es farà una inspecció a totes les parcel·les.

Les tasques obligatòries son fer una neteja total del sotabosc, retirar arbres morts i, en general, condicionar la parcel·la per tal de minimitzar el risc d’incendis. En cas de parcel·les dedicades a l’explotació agrícola també cal netejar els marges on no hi hagi activitat.

I tot plegat ha de mantenir-se fins al 15 d’octubre, que és quan s’acaba el període de prohibició d’encesa de foc per risc d’incendi forestal.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí