Joan Carles Batanés: “Sant Fruitós ara pot triar entre dos models: el Batanés i el Mazcuñán. El meu és el de projectar, assolir i complir”

Gent Fent Poble té clar que si torna a governar, farà un pla de xoc de neteja i endreça del poble i també posarà en marxa grans projectes com un "hub" cultural o la remodelació de l'Hostal Pineda

0
622
Joan Carles Batanés

*Pots escoltar l’entrevista sencera al final d’aquesta notícia

L’única agrupació d’electors de Sant Fruitós, va aparèixer el 2011 i ja va guanyar les eleccions, trencant una dinàmia de 30 anys de governs de CiU. Comicis rere comicis, augmentaven en vots i en regidors. El 2019, gairebé poden fer majoria absoluta, però es queden a 1 sol regidor i es veuen amb forces per governar amb minoria. I al cap d’un any, arriba l’inesperat: una moció de censura que ho va estroncar tot. 

Tres anys més tard, el seu líder, Joan Carles Batanés, vol recuperar el que era seu i ho fa convençut que així serà i amb una proposta molt clara: tornar el poble a un ordre que ell mateix assegura que s’ha perdut amb el govern del tripartit. 

Sobre la moció de censura, diu que l’explicació real només la saben els seus autors. De fet, està convençut que eren ordres de partit per evitar que els grups independents es fessin massa forts als pobles. 

“Cada cop trèiem més vots i més regidors i això acaba fent por i nosa”. 

El 2019 van decidir governar i ho van fer en minoria creient que aquell era el curs natural que mereixia el poble. Ara bé, des d’aleshores que internament, assegura, ja es parlava d’un tripartit a l’ombra. 

 

“Anem a l’oposició i serem la millor oposició”

“Quan va acabar el ple de la moció de censura el primer que vaig dir al meu equip va ser: ‘Anem a l’oposició i serem la millor oposició’.” Una oposició on s’hi han sentit còmodes i en què no han deixat passar ni una al govern del tripartit. Per Batanés, estar a l’oposició els ha servit d’una cosa: entendre millor a qui és en aquest lloc.

 

Assegura que “díficilment molta gent s’haurà sentit atreta per la gestió del govern d’aquests 3 anys”. Hi ha una cosa bona, diu, i és que s’ha pogut contraposar en una balança entre un govern de 9 anys de Gent Fent Poble amb Joan Carles Batanés i un govern de 3 amb Àdria Mazcuñán i el seu equip. Ell té clara quina és la diferència entre l’un i l’altra: “la capacitat de complir les coses que dius que faràs”. Ell assegura que l’actual govern ha complert pocs dels seus objectius, malgrat Mazcuñán asseguri que s’han assolit més del 70% de les propostes d’ERC. 

Una imatge dels vocals de la formació preparant la campanya electoral

La comissaria de la policia local

Batanés denuncia que quan l’actual govern agafa la seva vara, hi havia unes obres iniciades per a la nova comissaria de la policia local. Quan va haver-hi el canvi de govern, aquestes obres es van aturar. L’actual alcaldessa assegura que no hi havia suficients permisos, i Batanés lamenta que tota la ciutadania es veiés repercutida per aquesta acció:

 

Assegura, però, que alguns projectes sí que s’han fet i s’han fet bé. Malgrat això, l’enumeració “del què funcionava i que ha desaparegut” és més llarga, segons el seu equip. Pel que fa als projectes que van aprovar i que ara s’han remodelat -pavelló, casal d’entitats, cementiri…-, retreu que encara no hagin pogut sortir a la llum. 

Un pla de xoc de neteja i acció immediata

Batanés assegura que el primer que es farà si tornen a accedir a l’alcaldia és endreçar l’espai públic. I ho farà, diu, a través d’un pla de xoc per “recuparar l’higiene que hi havia als nostres carrers i que ha desaparegut en els últims 3 anys”. Diu que hi ha hagut un retrocés important, també, pel que fa al manteniment. 

D’altra banda, Batanés té molt clar de quina manera treballarà si el 28 de maig es proclama guanyador de les eleccions i pot recuperar la vara: veure els projectes que ja hi ha en marxa i els que es volen iniciar de nou, analitzar el pressupost de què es disposa i començar a actuar d’immediat

Altres propostes que els semblen engrescadores son, per exemple, la remodelació de tot l’espai de l’Hostal Pineda. Diu que és una urgència no només pels veïns del barri, sinó que també per la resta de ciutadans de Sant Fruitós. 

La cultura també entra al programa

Totes les formacions santfruitosenques veuen a l’horitzó dels propers quatre anys una remodelació del poble en quant a cultura. En el cas de Gent Fent Poble, ho plantegen com un nou “hub” d’arts escèniques amb una zona d’escenari nova i atractiva per realitzar-hi tot tipus d’activitats. També seria una zona on les entitats hi podrien dur a terme moltes propostes. 

Hi haurà pacte? 

Joan Carles Batanés diu que sí, si és necessari. 

“Amb una persona que m’ha fet una moció de censura i ha mentit sobre mi costarà parlar-hi però es farà”

De fet, subratlla que si aconsegueixen mantenir la dinàmica de les tres últimes eleccions i assoleixen la majoria absoluta, també s’asseuran a parlar amb tots els partits “perquè parlar és molt important, sigui en la situació que sigui”.

 

RECUPERA L’ENTREVISTA SENCERA AQUÍ:

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí