Sant Fruitós de Bages es reivindica com a cantera de futurs músics clàssics

0
171

Després de 29 edicions, el Festival Internacional de Música Clàssica se segueix reivindicant com una cantera de grans professionals que encara no tenen un gran reconeixement, però que tenen la projecció i el potencial per assolir-ho. Així ho deia ahir a La Central d’Ona Bages la directora del festival, Mireia Pintó, que assegurava que era de justícia donar-los aquest espai davant la manca evident que diu que hi ha al territori. 

Per exemple, Pintó assegurava que el Teatre Kursaal és un gran pol d’art, cultura i espectacles, referent a la comarca, però que en matèria de música clàssica no té una programació molt àmplia. És per això que des del festival que se celebra cada juliol des de fa 29 anys donen molta importància als artistes emergents i del territori. 

 

En aquest sentit, també assegurava amb humor, que el potencial de molts dels artistes que inclouen als programes tindran un caché massa elevat d’aquí a uns anys. Sigui com sigui, Pintó reivindicava la importància que un festival que va néixer en un poble de l’interior de Catalunya hagi arribat a gairebé la trentena d’edat.

 

Aquest any es commemora, a més, el centenari de 4 grans dones referents de la música clàssica. Elles son Alícia de Larrocha, Maria Callas, Victòria dels Àngels i Margarida Elias. Aquests homenatges es faran durant la 3a i 4a entrega del festival. Les dues primeres, els jardins del monestir de Sant Benet acolliran propostes com un repertori de cançons gitanes, el reconegut quartet de saxofons Kebyart o l’actuació de Cesc Badia, trompetista de Calders. 

Un festival que començarà el proper 6 de juliol al Monestir de Sant Benet i que se celebrarà durant cada dijous d’aquell mes.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí