Sant Fruitós és un dels municipis centrals que sí que compleixen els límits d’aigua permesos en sequera

0
237

El 36% dels municipis de les conques internes, amb un 9% de la població, incompleixen la dotació d’aigua per la sequera. Al Bages, Solsonès i Moianès 13 municipis incompleixen el llindar permès l’últim mes. 

Entre d’altres, hi trobem Solsona, Castellnou de Bages o Moià. Al llistat publicat per l’ACA mostra que els consums més elevats d’aigua es produeixen en poblacions petites, urbanitzacions o municipis turístics. Samuel Reyes, director de l’ACA, diu que no sancionen els ajuntaments, però que els han informat perquè cal que tothom sigui corresponsable per combatre els afectes de la sequera.

Reyes ha explicat que costa determinar una tipologia concreta demunicipi que incompleix la noramtiva i ha exposat que els motius són varis, també ha anunciat que la Generalitat ha llençat una línia d’ajudes per reparar Xarxes d’abastament d’aigua i reduir les fuites.  

 

Al Bages trobem 7 municipis que incompleixen el límit establers, sent Castellgalí el que més litres consumeix. Al Solsonès en trobem i el que més consum per habitant té és Pinós. Al Moianès L’únic municipi que sobrepassa el consum marcat és Collsuspina.

 

30 expedients oberts

L’ACA ha obert una trentena d’expedients a municipis per no haver presentat les dades de consum. Tot i que no ha especificat a quins municipis ha sancionat, entre les dades que falten a l’estudi trobem les de Moià.

Reyes ha indicat que han enviat més de 90 requeriments i han obert una trentena d’expedients sancionadors per no presentar les dades i que això ha de servir com un “toc d’alerta”. L’organisme ha assenyalat que les sancions no superen els 1.000 euros.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí