17 d’informadors es reaprtiran per la Catalunya Central per sensibilitzar sobre l’incivisme als espais naturals

0
160

El Govern incorpora 17 informadors ambientals als espais naturals de la Catalunya Central per evitar la massificació i l’incivisme. Faran campanya des del proper 3 de juliol i fins a principis de novembre, per cobrir les temporades d’estiu i tardor. 

La seva funció no serà la de sancionar, sinó la d’alertar, sensibilitzar i informar al visitant amb l’entorn. De fet, la tasca sancionadora correspon als agents rurals i, en principi, no haurien d’intervenir en aquestes tasques a menys que hi hagi un incident greu. A la Catalunya Central hi ha molts espais naturals com ara rius, pantans i parcs on molts turistes hi passen hores i acaben embrutant i massificant l’entorn. La secretària d’acció climàtica, Anna Barnadas, diu que cal reeducar la gent en aquest aspecte:

“No aparquem el cotxe al jardí del museu ni hi fem soroll. Als espais naturals ha de ser igual”

 

De fet, aquest passat cap de setmana els agents cívics es van veure desbordats en alguns espais per la quantitat de gent que hi havia. Maria Valls, coordinadora dels informadors, explica quins son els principals problemes que cal fer front:

 

Amb aquests 17, n’hi haurà 85 a tot el país: 47 als parcs naturals, i la resta a la Catalunya Central i a Girona, on ja es va implantar l’any passat. A més, consideren que aquest any és més important que mai per l’elevat risc d’incendi que hi ha degut a la sequera.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí