La franja perimetral que hauria de fer de tallafocs a l’estiu haurà d’esperar fins al setembre

0
164

Els bombers i cossos d’agents rurals s’han fet farts de repetir que calen les franges perimetrals als pobles que estiguin envoltats de bosc per evitar grans incendis com els que es van viure al Pont de Vilomara i a Sant Fruitós l’estiu passat. Doncs bé, precisament a Sant Fruitós ja han alertat que no es podrà construir fins al setembre. 

Està previst que en les properes setmanes el Departament d’Interior activi algun nivell del pla Alfa, el que alerta del risc d’incendi. La franja perimetral consisteix en netejar i desbrossar bona part del terreny per evitar que el foc pugui traspassar aquesta frontera. Per una banda, si no es fa, el risc que un incendi forestal arribi a les cases, o al revés, és més elevat. Però per l’altra, si es tiren endavant aquests treballs mentre hi ha el pla alfa activat, la maquinària també pot suposar un risc. L’alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, atribueix al nou govern el fet d’haver fet tard. 

 

Finalment, s’ha decidit que es farà al pròxim mes de setembre i, com dèiem, serà una zona lliure de vegetació, de com a mínim 25 metres d’amplada, que en cas d’originar-se un incendi forestal pot permetre reduir la seva intensitat i facilitar les tasques als serveis d’extinció.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí