La plaga de mosquits tigre ha obligat a fer actuacions de reforç per controlar aquests insectes

0
126

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha activat un protocol d’emergència a la urbanització de Les Brucardes per tal d’evitar la proliferació del mosquit tigre a la zona.

En els últims mesos hi ha hagut un augment significatiu d’aquest insecte. Per fer-hi front, una empresa encarregada en el control de plagues ja ha dut a terme una acció de reforç que s’ha centrat principalment en aquelles zones de la urbanització on l’aigua queda estancada, i, per tant, que es converteix en un espai ideal per a la posta d’ous i el creixement de les larves.

De forma periòdica, entre els mesos de maig a octubre, ja es fan els tractaments preventius contra aquesta plaga. Ara, però, s’ha hagut de fer tasques de reforç, perquè sembla que no n’hi ha hagut prou i hi ha hagut més mosquits del que era habitual. 

Des de l’Ajuntament, però, també adverteixen que els veïns hi oden fer coses. Per exemple, buidar aquells recipients on s’hi pugui acomular aigua cada 5 dies, tapar safareigs o basses, evitar acomulacions d’aigua a les canalitzacions, mantenir netes les piscines o tapar forats on s’hi pugui acomular aigua. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí