20 dies a Mariúpol donarà el tret de sortida a la 19a edició del Festival de Cinema Social, CLAM

0
151

El Clam ho té tot a punt per donar el tret de sortida a la seva 19a i més ambiciosa edició. El Festival Internacional de Cinema Social arrancarà demà amb la projecció inaugural “20 dies a Mariúpol”. 

Una pel·lícula documental que aquests dies, amb l’esclat d’una nova guerra al món, cobra més sentit que mai. El director del festival, Esteve Soler, explicava a La Central la importància que té veure aquest film tot i que ja haguem sentit molt a parlar sobre el conflicte entre Rússia i Ucraïna. 

 

El documental està dirigit per Mstysalv Chernov, premi Pulitzar i que, de fet, ell mateix és el protagonista de la història, que explica com va viure els 20 dies que va quedar tancat dins la ciutat de Mariúpol mentre s’anava devastant. La projecció serà a les 9 de la nit i té una durada d’una hora i mitja. 

La programació de divendres

A partir de divendres, ja l’activitat no s’aturarà en tot el dia i fins al dia 22 d’aquest mes. Per exemple, Anatomy of a Fall, Palma d’Or al millor film del Festival de Cannes 2023 i que s’estrenarà per primer cop en tot l’estat Espanyol als cinemes de Manresa. 

 

Però abans d’aquesta pel·lícula hi haurà hagut una masterclass de Rodrigo Sorogoyen, conegut per haver dirigit projectes com As Bestas o Antidisturbios. Sorogoyen també serà un dels 5 premiats d’aquesta edició. Un guardó que rebrà després de la seva xerrada i que anirà seguit d’un altre film que ell mateix ha proposat perquè estigui a la programació: Close. Per cert, tant aquesta com la resta de projeccions del festival son en versió original i subtitulades al castellà. Soler no creu que hi hagi una altra manera de consumir cinema en un festival d’aquest tipus.

El mateix divendres ja es faran les primeres projeccions a la nova seu d’aquest any, el Món Sant Benet. Emmarcat en l’Oh Festival, es projectarà una sessió de curtmetratges rurals del festival de Clermont-Ferrand, el certamen de curts més important del món. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí