El CLAM, un festival d’èxit sense interrupcions, s’acomiada amb els ulls posats al 20è aniversari

0
166

El documental sobre l’Alzheimer “La Memòria Infinita” tanca la dinovena edició del Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, el CLAM. Una gala molt emotiva, però amb la mirada posada ja al vintè aniversari de l’any que ve. 

Un festival que fa tot just dos anys que s’ha catapultat internacionalment, després del canvi de direcció que va posar Esteve Soler al capdavant. Durant la sessió de clausura d’ahir, el president de Societat i Cinema, Jesús Fernandez, reiterava un cop més els esforços de la direcció per tirar endavant un festival d’aquest tipus i qualificava la feina de tot l’equip de titànica:

 

Tot plegat, com dèiem, va culminar amb la projecció d’un curt i d’una pel·lícula enfocades amb l’alzheimer. Unes sessions que estaven apadrinades per l’Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer del Bages, Berguedà, Moianès i Solsonès. 

 

Els films guanyadors

Els films ‘Anatomy o a fall’, de Justine Triet i ‘Perfect Days’ de Wim Wenders han estat seleccionats com a millors pel·lícules del festival. El jurat de la Secció Oficial de llargmetratges integrat per Àlex Gorina, l’actriu Núria Gago i el cineasta David Victori, ha apostat per aquests dos fils, diuen, perquè en el cas d’Anatomy of a fall mostra la complexitat de la vida i el cinema en tota la seva dimensió; i pel que fa a Perfect Fays, ensenya  les virtuts d’una vida i un cinema viscuts amb senzillesa i humilitat. 

Pel que fa a dades d’assistència, a l’espera del balanç final, l’organització ja celebra la resposta del públic de la comarca de Bages i assegura que l’edició ha batut rècords d’assistència havent superat en almenys un 20% les xifres de l’any passat (10.000 espectadors).

EL RESUM DEL CLAM 2023:

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí