Sant Fruitós de Bages ha iniciat una prova pilot per controlar la població de coloms al poble

0
133

Sant Fruitós de Bages inicia una sèrie d’actuacions per posar solució a un problema de salubritat que s’ha generat arran de l’excés de coloms al poble. 

Des de l’Ajuntament diuen que es va aturar la contractació de l’empresa que fa tres anys vigilava la població d’aquest animal al poble i que, per tant, ara fa tres anys que la població creix sense control. És per això qu s’estan començant a aplicar mesures en diversos punts com ara el Cobert de la Màquina de Batre, un espai molt concorregut perquè s’hi fa el mercat municipal i és on s’hi programen més activitats durant el cap de setmana. 

Joan Carles Batanés ho explicava durant la valoració dels seus 100 primers dies i ja alertava que s’hi està treballant, però que no serà un procés ràpid.

 

En aquest espai s’hi estan tapant els espais que es fan entre els arcs del sostre i la teulada de la coberta per evitar que els ocells s’hi puguin establir. De moment s’està provant a alguns punts concrets del cobert i si funciona, es considerarà si es fa extensiu a la resta de l’equipament. 

Encara no està clar quina és població actual i, segons l’Ajuntament, s’està treballant per determinar-ne el cens. Així, diuen, podran determinar solucions més efectives i podran monitoritzar aquesta població determinada. 

Una altra de les actuacions previstes és la instal·lació d’un tercer dispensador automàtic de pinso anticonceptiu en algun punt estratègic del municipi on es detecti una forta presència d’aquesta au. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí