Sant Benet de Bages acull el primer Congrés de l’Associació de Dones Rurals de Catalunya

0
198

El Departament d’Acció Climàtica anuncia una nova línia d’ajuts de 900 mil euros per a projectes encapçalats per dones del món rural. Ho deia ahir el conseller David Mascort, al primer Congrés de l’Associació de Dones del Mon Rural que es va celebrar al Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages. 

És una línia d’ajuts que forma part d’un paquet més gran de 9 milions d’euros, però que segons Mascort, el Govern ha volgut reservar-ne una part als projectes eminentment femenins. 

 

També ha assegurat que ara és el millor moment per les dones per fer aquest pas endavant a les posicions de poder en el sector primari i que tenen l’acompanyament de les institucions. Unes afirmacions que comparteixen des de l’Associació, formada per gairebé 200 dones del sector d’arreu de Catalunya, tot i els topalls que asseguren que encara tenen en matèria social i, sobretot, climàtica. Rosa Domènech n’és la presidenta.

Exemples pràctics

La jornada va consisitr en un seguit de conferències i taules rodones per debatre sobre diferents temes: des de l’economia dins del sector primari fins a la manca de recursos hídrics al sector. Tot amb una visió femenina i feminista. Sobre l’escenari van pujar expertes del tema i també casos concrets que exemplificaven la situació actual. Va ser el cas, per exemple, de Maria Angels Prat, que té una explotació de vaques lleteres juntament amb el seu marit i el seu sogre. Ella deia que moltes dones se senten jutjades perquè no se’ls reconeix la feina ben feta, però assegura que les dones que ara son més grans han obert molt camí per acabar amb aquestes desigualtats.

 

Durant la jornada d’ahir es van reunir prop de 150 dones d’arreu de Catalunya. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí