Sant Fruitós ja té la seva pròpia nadala, feta i entregistrada a mitges entre el Bages i Los Angeles

0
249

Sant Fruitós de Bages enregistra la nadala “És Nadal a Sant Fruitós”. És la primera cançó nadalenca que neix des de zero al poble i per al poble i és obra germans Julià-Satorra.

La música ha anat a Càrrec del Roger Julià i la Lletra de la Marta Julià i la interpretació ha anat a càrrec de 80 infants de l’escola de música de Sant Fruitós.

Va ser el regidor de cultura de l’Ajuntament, Xavier Racero,  qui va proposar a Roger Julià crear aquesta peça musical per al poble. Ara mateix està vivint als Estats Units i treballa com a com a compositor de músiques per al cinema. De fet, és el creador de l’himne de Sant Fruitós i va acceptar la proposta de Racero, però amb la condició que fos la seva germana Marta qui fes la lletra. Marta Julià, de fet,  ha guanyat premis de narrativa infantil.

Els dos germans expliquen a Ona Bages que era la primera vegada que creaven una peça musical junts i que els ha transportat a la seva infància al poble bagenc.

 

La música es va enregistrar en un estudi professional de Los Angeles i posteriorment es van gravar les veus dels cantants. Són 80 alumnes de l’Escola de Música.

 La nadala es va presentar pel pont de la Puríssima a l’escola de música i també es podrà escoltar aquest diumenge, dia de La Marató, en aquest mateix espai..

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí