Canvis de regidories, polèmica pel CLAM i nous policies locals, els caps de cartell del ple ordinari de Sant Fruitós

0
123

Sant Fruitós de Bages celebrarà aquesta tarda el ple ordinari que, un cop més, es preveu llarg. De fet, és el ple amb més contingut a debatre des que Gent Fent Poble va tornar a governar l’Ajuntament. Fins ara l’oposició es mostrava cada cop mes decebuda amb la falta d’acció de govern plasmada als plens, però en aquest cas la cosa ha canviat.

Àdria Mazcuñán, cap d’ERC: “Estem contents i tot i que no compartim tots els punts, el poble es va activant”

 

Hi haurà 14 punts de l’ordre del dia que toquen temàtiques molt diverses, començant per un augment d’efectius de la policia local.

Després de l’augment de població que ha experimentat Sant Fruitós en els últims anys, la plantilla policial havia quedat curta. L’actual govern va prometre en campanya 4 noves places i ara arriba la primera. Ara bé, pel que fa a les altres tres, assegura que la intenció hi és, però que s’ha de tenir en compte l’impacte econòmic: cada policia nou, son 50.000 euros de pressupost. 

 

Així ho matisava l’alcalde, Joan Carles Batanés, tot i que assegurava que la intenció hi és abans d’acabar el mandat. 

D’altra banda, Sant Fruitós s’adherirà al Pacte Social de l’Aigua. És un document que ha creat Aigües de Manresa i al que ara s’hi adhereix també Sant Fruitós pel qual s’insta al conjunt de la ciutadania a repensar els hàbits de consum de l’aigua i a replantejar les infrastructures municipals perquè siguin més eficients. L’objectiu és que aquest pacte social sigui aplicable tant en moments de sequera extrema com l’actual com en la vida en general. 

 

El CLAM, al punt de mira

El ple d’avui tindrà un tema en el punt de mira i és el Festival CLAM i la seva decisió de no comptar més amb Sant Fruitós. Precisamet ahir a la tarda ERC va publicar un comunicat on insinuava que els motius reals de l’organització eren la falta d’aposta econòmica del nou govern, després que aquest any haguessin previst una xifra encara més petita que l’any passat. Per Àdria Mazcuñán, es tracta d’una falta de compromís: 

 

És per això que la partida que hagués hagut d’anar destinada al CLAM, s’ha de modificar i enviar-la a una altra banda, que en aquest cas serà el film d’un santfruitosenc i aquest és un dels punts que també s’aprovaran avui. 

 

Ball de regidories

El ple arriba amb una altra sorpresa: un ball de regidories 9 mesos després d’aterrar a govern.

Fins ara, Íngrid Bonells s’encarregava de les regidories de Comunicació, Recursos Humans i era la portaveu del grup polític. De tres funcions en passarà a fer només una, la de comunicació. Recursos humans s’ho quedarà l’alcalde que, al seu torn, traspassa la seva regidoria de seguretat ciutadana a l’actual regidora d’atenció a les persones i de festes, Núria Clarella. I la nova portaveu del govern serà la més jove de l’equip, la regidora de joventut, Firdaus Naieb. Segons Batanés, és una aposta de futur. 

“Si apostem per gent jove, els hem de donar càrrecs que els encarin cap al futur”

 

En aquest cas, l’oposició considera estranys aquests canvis sobtats i esperen més explicacions durant el ple. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí