Sant Fruitós de Bages inaugurarà el segon mercat de Slow Food de tot l’Estat Espanyol

0
122

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages farà néixer aquest dissabte el primer mercat de Slow Food de la Catalunya Central i el segon de tot Catalunya i Espanya després del de Barcelona. Es dirà el Mercat de la Terra i l’inaugurarà en col·laboració amb la comunitat Slow Food del nostre territori.

Es tracta d’un tipus de mercat en què son els maeixos pagesos els que hi venen només allò que produeixen o elaboren, de manera que només es comercialitza producte de temporada i de Kilòmetre 0. A més, des de la regidoria de comerç destaquen les activitats paral·leles que es duran a terme mentre duri el mercat, com ara tallers per a nens, concerts o vermuts amb productes del territori.

Els habitants de Catalunya i de la resta d’Espanya, fins a dia d’avui, només podien anar a Barcelona per comprar en un mercat d’aquestes característiques, però ara també ho podran fer a Sant Frutós, el tercer dissabte de cada mes. Segons la comunitat de l’Slow Food de la Catalunya Central, “el fet que sigui Sant Fruitós el municipi escollit no és més que el resultat de la feinada i els recursos que hi han posat des del consistori”. 

Un mercat d’aquesta mena és una de les maneres més eficients que tenen els pagesos de rebre suport dels ciutadans, perquè amb aquest tipus de mercats s’eliminen els intermediaris. Son els mateixos productors els que venen els seus productes que seran acabats de collir. I tot, això sí, sota el segell de la filosofia Slow Food, que segons el seu portaveu a la Catalunya Central, Xevi Olivé, és de les mes sostenibles i justes que hi ha ara mateix: 

 

A més, un dels grans objectius que es persegueixen son fomentar l’economia local i promoure hàbits alimentaris saludables entre els veïns. 

El poble bagenc s’uneix d’aquesta manera a una xarxa internacional de mercats de Slow Food i, com dèiem, serà el segon a tot l’Estat, després del de Barcelona. 

 

Tot plegat arrencarà el dissabte dia 18 de maig, sota el Cobert de la Màquina de Batre de Sant Fruitós i, a partir de llavors, cada tercer dissabte de mes. Sempre serà de 10 del matí a 2 del migdia.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí