El Gran Cor del Liceu cantarà a Sant Fruitós en el 30è Festival Internacional de Música Clàsssica

0
133

El Festival Internacional de Música Clàssica celebra tres dècades portant l’Orquestra i el Cor del Liceu al Monestir de Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages. Una efemèride important i resilient, perquè a Catalunya és l’únic esdeveniment que ofereix exclusivament música clàssica, juntament amb el de Torroella de Montgrí.

Serà una edició especial, tot i que es manté el format habitual dels 4 concerts durant el mes de juliol. Aquest any, però, els tres primers concerts seran els tres dijous de juliol i, el concert final, excepcionalment, serà divendres dia 26. 

Han estat 30 anys en què Sant Fruitós de Bages s’ha omplert de música i ho ha fet de manera ininterrompuda, perquè no s’ha aturat mai, ni tan sols durant la pandèmia, en què es va adaptar el format. Durant aquest temps el festival s’ha anat professionalitzant, portant personalitats del món de la música clàssica reconegudes arreu del món i d’altres d’emergents, però amb una gran projecció i potencial. Aquest any de celebració, des de l’organització han volgut posar la cirereta al pastís pel que fa a les propostes. 

En aquest sentit, la directora del festival, Mireia Pintó, assegurava que aquest any la programació és més espectacular que mai perquè també ha anat acompanyada d’un augment del pressupost, arribant als 70.000 euros. I ho deia posant la mirada en el passat.

 

Tot plegat començarà el dia 4 de juliol amb una commemoració de la trajectòria dels 30 anys, amb una gala d’òpera i musical. 

Amb artistes com Tina Gorina, Carles Cosías i Carles Dazas, entre d’altres. Però, com dèiem, el festival sempre busca nous talents. En aquest cas, serà la Clara Renom, moianesa que ha estat seleccionada per interpretar el personatge de Mare de Saïd al nou musical de Mar i Cel. 

El segon dijous, el dia 11, hi haurà una gala instrumental, amb duets al piano. El tercer concert serà un concert de duets romàntiques per a dues veus i piano i, finalment, l’esclat final: Divendres dia 26 de juliol hi haurà el Rèquiem de Mozart, interpretat per l’Orquestra i el Cor del Gran Teatre del Liceu. Més de 100 persones xafaran l’escenari del jardí del Monestir. 

 

Com sempre, una de les coses que fan que aquest festival sigui una joia artística és l’entorn del Monestir del Món Sant Benet. 

El seu gerent, Ferran González, ha anunciat que aquest any han creat un paquet turístic perquè els visitants puguin gaudir del festival, al mateix temps que de l’allotjament, el paisatge i la gastronomia d’aquest espai.

 

Un altre dels atractius que ha destacat González és el preu d’un festival d’aquestes característiques: les entrades no passen dels 30 euros. En aquest sentit, tant la directora del festival com l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, tenen clar que l’objectiu és que no sigui un festival elitista. I tot plegat és gràcies, en bona part, als sponsors. 

 

Les entrades ja estan a la venda. Es poden comprar a les guixetes del Kursaal, a Foto Isidre o a través del web www.festivalsantfruitos.com. L’aforament és limitat, però pot arribar a acollir més de 600 persones cada nit. 

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí