Costa Rica i Catalunya fusionaran cultures en una gran jornada gegantera a Sant Fruitós

0
136

Aquest diumenge una vintena de persones de Costa Rica fusionaran cultures amb Catalunya i ho faran a Sant Fruitós de Bages. És la primera parada que han fet l’associació Amigos Sin Fronteras i que estan viatjant per europar per donar a conèixer les “Máscaras”, unes figures d’imatgeria costariquenyes i que tenen una certa semblança amb els nostres gegants. 

Són una mena de cap grossos que representen persones emblemàtiques de la seva societat o que, fins i tot, fan paròdia de polítics o situacions del país. Un tret que també recorda als gegants de casa nostra, en què a cada poble o ciutat n’hi ha de representatius de la localitat. Ara bé, en el cas dels costariquenys, no van acompanyats d’una indumentària tan grossa com els catalans, perquè una de les característiques més importants és la dansa.

La Laura Sánchez és coordinadora de l’associació Amigos Sin Fronteras en declaracions a Ràdio Sant Fruitós. 

 

Uns balls que representaran aquest diumenge a Sant Fruitós, coincidint amb la celebració del 25è aniversari dels Gegants Sala i Ricardis. Serà, doncs, una oportunitat única per veure el Demonio, el Esqueleto, la Brujita, la negrita, el Señor i la Señora Caribenyos, que son part d’aquesta imatgeria popular similar als nostres capgrossos. 

La jornada també comptarà amb la presència de diverses colles geganteres de tot Catalunya. Xavier Racero és regidor de cultura de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i explica com anirà la jornada. 

 

En acabat, tothom podrà gaudir d’una arrossada popular. Tot plegat, segons l’Ajuntament i els membres de l’associació centreamericana, serveix per fusionar cultures  i reivindicar símbols de la cultura que no es poden deixar perdre. 

“No es pot perdre la tradició i els infants ho han de viure des de petits”

 

És Brian Sánchez, que també va explicar que a Costa Rica, igual com passa a Catalunya, celebren una festa nacional el dia 31 d’octubre i que intenta sobreviure any rere any al Halloween. És la mascarada, que ha estat declarada símbol nacional i que és la més important del país.

 

ESCOLTA L’ENTREVISTA AL BRIAN I LA LAURA CLICANT AQUÍ

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí