Els bombers respiren tranquils gràcies a la pluja i se centren en la pedagogia per evitar actituds negligents

L'incendi de Sant Fruitós de 2022 va fer que el cos hagi creat un nou sistema d'alerta per urbanitzacions

0
133

Les pluges de les últimes setmanes i mesos fan respirar molt més tranquils els cossos de bombers, que asseguren que el sotabosc està prou remullat perquè la campanya d’incendis d’aquest estiu sigui una campanya normal. Així ho va expressar ahir el cap de bombers a la Catalunya Central, Santi Lleonart, que va passar pels micròfons d’Ona Bages.  Ara bé, va advertir que cal no baixar la guàrdia i que ara és més important que mai conscienciar la població i fer pedagogia.

A dia d’avui els incendis provocats o que estan causats per accions negligents, voluntàries o involuntàries, de les persones, encara són els més comuns. Lleonart deia que fa falta molta més educació en aquest sentit. 

“Si sapiguessin el que és veure com se’t crema la casa, se’ls passarien les ganes de fer negligències”

 

De fet, aquest any des del cos de Bombers a la Catalunya Central han engegat un cicle de xerrades en zones on hi ha edificacions disseminades, com ara masies. L’objectiu d’aquestes xerrades era explicar els ciutadans de comarques com el Bages, el Solsonès i el Moianès que des de l’any passat existeix un nou sistema d’alerta al mòbil que els indicarà què cal fer si es produeix un incendi forestal que posi en perill la vida de les persones que viuen en aquestes edificacions. 

“El confinament és la millor mesura d’autoprotecció davant d’un foc forestal”

 

És un sistema que van idear arran dels incendis del Pont de Vilomara i Sant Fruitós del 2022, que va afectar a urbanitzacions molt properes al bosc. Consideren que serà efectiu, sobretot perquè els ciutadans no prenguin decisions arriscades durant els minuts que tarden els bombers en arribar. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí