Sant Fruitós estrena rutes segures perquè els infants vagin sols a l’escola

També torna el servei 'Juga Bages' per reforçar la conciliació familiar, sobretot de les mares

0
70

La tornada a l’escola enceta a Sant Fruitós notícies dolces. Des d’aquest mateix dilluns, la canalla del poble podrà anar i tornar de l’escola a peu, de forma més segura, gràcies a la posada en funcionament dels camins escolars al municipi.

L’Ajuntament ha creat un itinerari pel nucli que uneix els tres centres educatius per tal que els alumnes puguin anar i tornar de l’escola a casa sense necessitat d’anar acompanyat d’un adult. Per fer-ho, s’han instal·lat una quinzena de banderoles metàl·liques amb una imatge identificativa d’aquest nou projecte per identificar que aquell és el camí segur per a ells. A més, s’han pintat de vermell i blanc els diferents passos de vianants que hi ha al llarg d’aquest recorregut i s’hi han dibuixat pictogrames per incitar els infants a mirar a banda i banda abans de creuar. 

Tot plegat sorgeix del projecte del Consell d’Infants de Sant Fruitós, que van impulsar des de les escoles i que ara comença a veure la llum. 

 

Torna ‘Juga Bages’

Per altra banda, encara a Sant Fruitós, torna l’espai d’esbarjo gratuït ‘Juga Bages’, impulsat pel Consell Comarcal, amb l’objectiu de facilitar la conciliació familiar.

Jugabages està dirigit a infants de 5 a 12 anys per tal que els seus cuidadors, sobretot les mares, puguin fer oci sense haver de patir pels fills o perquè puguin treballar a jornada completa si així ho necessiten. És una iniciativa que no és un servei de canguratge fixe, sinó que busca donar suport puntual a les famílies. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí