Sant Fruitós intensifica els controls policials a la vora de les escoles i als patinets elèctrics

0
74

Coincidint amb la primera setmana de curs, la Policia Local ha posat en marxa una nova campanya a la vora dels centres educatius per garantir que el transport dels infants sigui segur. L’objectiu, diuen, també és conscienciar les famílies de la importància de complir les normes de trànsit.

L’augment del patrullatge i dels controls específics a prop de les escoles durarà pràcticament tot el mes de setembre. Entre d’altres mesures, la policia controlarà que els nens que medeixin menys d’1 metre 35 centímetres viatgin al seient de darrere i amb una cadireta, per molt curt que sigui el trajecte. Una mesura que coincideix amb una iniciativa que van engegar a finals del curs passat les escoles per la qual els nens i nenes dels centres del poble tenien a la seva disposició uns elevadors per portar als autobusos de transport escolar. L’Ajuntament va comprar entre 25 i 50 aparells per a cada centre escolar.

Control de patinets elèctrics

Encara parlant de seguretat a Sant Fruitós de Bages, la Policia Local també s’ha adherit a una altra campanya, en aquest cas en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit, per controlar l’ús dels vehicles de mobilitat personal com ara els patinets elèctrics.

Sant Fruitós no és l’únic municipi català que tindrà aquests controls. De fet, és una campanya que ofereix el SCT i que s’hi han adherit tots els pobles i ciutats que han volgut. Els controls es faran del 16 al 22 de setembre i el que revisaran els agents és que els conductors d’aquests vehicles compleixin les mesures de seguretat com ara que no poden circular per travesseres, vies interurbanes o túnels urbans; que han de sotmetre’s a proves d’alcoholèmia si els para la policia i donar 0,0 en cas dels menors d’edat. Tampoc no poden utilitzar el mòbil ni auriculars durant la conducció; no es poden superar els 25km/h i de nit han de portar elements reflectors, entre d’altres restriccions.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí