Sant Fruitós estrenarà escut sota un procés de participació ciutadana

0
58

Sant Fruitós de Bages tindrà un nou escut municipal. L’Ajuntament ha engegat el procés per adaptar l’escut a la normativa, perquè el que hi ha no la compliria. Per tant, des de dijous que ve i fins al dia 1 de novembre, els ciutadans podran votar entre quatre opcions d’escut, que es podran visitar a la biblioteca municipal.

L’escut actual data del 1968 però, segons el govern, no compleix amb la normativa que estableix la Generalitat, per la qual els escuts han de tenir forma romboide, ha de tenir una corona de 8 torres pel fet de ser una Vila i en el seu interior hi ha de tenir diferents elements propis de fets històrics, geogràfics o característics del municipi. 

Les propostes que es presenten a votació són el resultat d’un estudi que ha fet l’Institut d’Estudis Catalans, juntament amb l’historiador Llorenç Ferrer. El que han determinat és que els elements que hi han de formar part són el Monestir de Sant Benet, 5 estrelles en representació de les 5 antigues parròquies que conformaven el terme i una flama que representi el màrtir Sant Fruitós, que dona nom al poble. Amb tots aquests elements, s’han dibuixat dues propostes d’escut, que estan replicades ambdues tant en color blau com en verd. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí