El nou edifici d’Emergències de la Catalunya Central, a Sant Fruitós, serà una realitat abans del 2030

0
30

Reneix a Sant Fruitós el projecte per construir la nova seu de la Regió d’Emergències de la Catalunya Central. Actualment aquestes dependències ja existeixen. Estan al darrere del Parc de Bombers, però estan dins de barracons prefabricats. L’Ajuntament de Sant Fruitós ja va cedir els terrenys per construir l’edifici fa 5 anys a la Generalitat, però es va acabar el termini de la cessió abans que s’engegués el projecte. Ara, i després de diverses converses el nou govern, l’executiu ha assegurat que el projecte està fet, però que estan a l’espera de la subvenció per poder executar-lo.

Al ple de demà a la tarda s’aprovarà, per tant, la renovació d’aquesta cessió del terreny que havia caducat. Segons l’Ajuntament de Sant Fruitós, la Generalitat s’ha compromès a, almenys, començar la construcció d’aquest edifici abans que torni a vèncer el termini. Per tant, abans dels propers 5 anys. Ho ha explicat l’alcalde, Joan Carles Batanés.

 

 

L’edifici que ha d’acollir la seu de la regió estarà al polígon del Grau, entre l’estació de la ITV i el càmping La Freixa. Comptarà amb uns 2.000 m2 d’oficines i que també acollirà diferents espais com les sales de control, comandament, administració i el magatzem. A més, tindrà un heliport amb capacitat per a tres mitjans aeris.

 

Menys impostos al preu de l’aigua

El ple també comptarà amb altres punts rellevants, com ara l’aprovació perquè l’augment de la factura de l’aigua per l’any que ve sigui inferior del que s’havia previst.

Com ja es va anunciar fa uns dies, unes subvencions han ajudat a avançar part de les reparacions que calia fer a la xarxa d’aigua del poble, que està molt envellida, i això ha permès a l’Ajuntament no haver de recaptar tant per part dels ciutadants. Tant batanés com la cap de l’oposició, Àdria Mazcuñán, celebren que la mesura es pugui aprovar gràcies a l’esforç col·lectiu.

 

“Ara es recull el fruit d’una feina que s’ha fet bé per part de l’actual i l’anterior govern”

 

Malgrat tot, l’oposició continua criticant que el ple és buit de contingut i de nous anuncis.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí