Rafael Ribó: “La igualtat d’oportunitats en l’educació ens permetrà avançar en la llibertat”

0
681

L’actual Síndic de Greuges de Catalunya va repetir en més d’una ocasió la necessitat de “lluita permanent” per aconseguir un sistema 100% democràtic. Va parlar de la situació a Síria i d’una Unió Europea “desmenagada pel que fa a govern col·lectiu”. També va reforçar la idea de llibertat lligada a l’educació en la igualtat d’oportunitats.

Rafael Ribó presentava ahir a la nit la conferència “La llibertat més enllà de la legalitat” en el marc del Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles. Ribó va parlar de les limitacions que posa la legalitat a la llibertat, un tema que anava com anell al dit amb l’eix temàtic de la 13a edició del Clam.

Ribó va fer un repàs històric als drets socials assolits durant l’edat contemporània, sense perdre l’esperit crític que el caracteritza. Al llarg de la conferència va posar en dubte la llibertat de la ciutadania a Catalunya, començant per la desigualtat d’oportunitats en l’educació i mancada de valors.

Va parlar d’atemptats a la llibertat, recordant que tenim un sistema democràtic prou avançat, que no és 100% autoritari, però tampoc 100% democràtic.

Escoltem dos fragments de la conferència que va fer ahir el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó.

Rafael Ribó responia a una pregunta un cop acabada la conferència sobre la situació a Síria i el paper de la Unió Europea.

El Clam continua avui amb ‘El Gran día’ del director de ‘Camino a la Escuela’, Pascal Plisson, sobre la història de quatre joves que lluiten pels seus somnis. Dissabte hi haurà l’estrena absoluta a Espanya i gairebé a Europa, segons explicava el director del Clam Serafí Vallecillos, del periodista francès François Ruffin ‘Merci Patron!”. El documental presenta la història d’una família en atur a punt de perdre la casa a conseqüència de la deslocalització de la fàbrica on treballaven, que curiosament pertany a l’home més ric de França.

‘Fàtima’, premi Cèsar al millor film del 2015, tancarà la programació del Festival. Es tracta del llargmetratge de ficció sobre una dona musulmana immigrant a França amb dues filles adolescents amb les quals manté seriosos problemes de comunicació.

Imatge de David Cornadó / Festival Clam

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí